Apple Watch i nio länder 24 april

Pressmeddelande från Apple:
Apple meddelade idag att Apple Watch, den mest personliga enheten så här långt och det nyaste tillskottet till Apples ekosystem, blir tillgänglig fredag den 24 april för kunder i Australien, Kanada, Kina, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Japan, Storbritannien och USA. Apple Watch kännetecknas av extremt hög precision, och är samtidigt en mycket intim och direkt kommunikationsmetod och även ett banbrytande hjälpmedel för hälsa och träning. Apple Watch är mycket anpassningsbar, och gör också att bäraren kan få information på ett helt nytt sätt och interagera med andra via appar från tredje part, som designats direkt för armbandsuret.

– Med Apple Watch skriver vi ett nytt kapitel i berättelsen om hur vi använder oss av teknik, och det här är något som vi tror att våra kunder kommer att älska. Vi är ivriga att få se hur människor börjar använda Apple Watch för att snabbt och enkelt få viktig information, interagera med andra och bli mer medvetna om sin hälsa genom att få bättre koll på sin dagliga aktivitet än någonsin tidigare, säger Tim Cook, VD för Apple.

– Den är tänkt, utformad och utvecklad som en fristående produkt, och utgör en unik sammansmältning av hårdvara och mjukvara. Med Apple Watch har vi tagit fram tre vackra kollektioner med en mjukvaruarkitektur som tillsammans erbjuder en fantastisk bredd och möjlighet till personlig anpassning när det gäller bärbara enheter, säger Jony Ive, vice VD på Apples designavdelning.

Apple Watch innehåller revolutionerande ny teknik som den digitala kronan, som är ett innovativt sätt att rulla, zooma och navigera på ett smidigt sätt utan att skärmen skyms. Retina-skärmen med Force Touch på Apple Watch känner av skillnaden mellan att trycka och hålla ned, vilket gör att bäraren snabbt och enkelt får tillgång till relevanta kontroller. Helt nya Taptic Engine ser till att bäraren får en vänlig liten puff på handleden när det kommer en notis eller ett meddelande.

Apple Watch innehåller en extremt precis klocka och håller tiden inom 50 millisekunders UTC, den universella standarden för tid.* Apple Watch kan anpassas med urtavlor från traditionell analog utformning som Kronograf, till den informationstäta utformningen Modulär, eller vackra fjärilar och maneter på Rörelse-modellen. Apple Watch gör mer än bara visar tiden. Urtavlan har också specialfunktioner för solens upp- och nedgång, kommande kalenderhändelser och daglig aktivitetsnivå. Tack vare alla de anpassningsbara urtavlorna och funktionerna finns det miljontals möjliga konfigurationer av Apple Watch. Svep uppåt på urtavlan för Snabbtittar som snabbt visar information som du har valt ut, till exempel väderleksutsikterna, din aktuella plats på kartan eller musiken som du lyssnar på.

Med Apple Watch kan du skicka meddelanden, läsa e-post och besvara samtal som du får till din iPhone direkt på handleden. Taptic Engine ger dig en vänlig knuff så att du inte riskerar att missa viktig information. Digital Touch gör att du kan kommunicera på helt nya sätt genom att skicka en skiss, en tryckning eller till och med rytmen av dina egna hjärtslag. Interagera snabbt och bekvämt med omvärlden via Apple Watch genom att betala kaffet med Apple Pay**, visa upp ett boardingkort med Passbook eller lyfta handleden och fråga Siri om vägbeskrivningar steg för steg i Kartor.

Apple Watch hjälper dig att komma ihåg att röra dig lite mer och få lite träning varje dag. Aktivitetsappen ger en enkel överblick över den dagliga aktiviteten med tre ringar som mäter hur många kalorier du har förbrukat, aktiv motion och hur ofta du har rest dig från stillasittande under dagens lopp. Apple Watch ger de detaljerade mätvärden som du behöver när du tränar och träningsappen hanterar vanliga aktiviteter som raska promenader, löprundor eller cykelturer. Accelerometern, en inbyggd pulsmätare, GPS och Wi-Fi från iPhone gör att Apple Watch kan använda sig av de bästa sensorerna för varje typ av motion, och du får en fyllig överblick över alla aktiviteter och träningspass som du har gjort under dagen. Aktivitetsappen på iPhone samlar in data om dina aktiviteter och träningspass från Apple Watch så att du kan titta närmare på detaljerna. Med hjälp av den här historiken kan Apple Watch föreslå personligt anpassade mål, uppmärksamma när du har nått viktiga milstolpar och hjälpa dig att behålla motivationen.

Apple Watch finns i två olika storlekar, 38 mm och 42 mm, och tre avgränsade kollektioner – Apple Watch Sport, Apple Watch och Apple Watch Edition. Apple Watch Sport har ett anodiserat aluminiumhölje med låg vikt. Den finns i silver och rymdgrå med en Retina-skärm som skyddas av förstärkt jon-X-glas med matchande sportband i högpresterande fluorelastomer i fem färger. Apple Watch-kollektionen är gjord av högpolerat rostfritt stål och rymdsvart hölje i rostfritt stål med en Retina-skärm som skyddas av safirglas. Apple Watch-kollektionen finns med tre olika läderarmband, ett länkarmband i rostfritt stål och Milanesisk loop, samt ett svart eller vitt sportband. I Apple Watch Edition är höljena specialtillverkade av en rosa eller gul 18-karats guldlegering som tagits fram för att vara två gånger så hårt som vanligt guld, en Retina-skärm som skyddas av polerat safirglas och ett urval med unikt designade armband och band med spännen eller nålar i 18 karats guld.

Från världens mest livaktiga och innovativa utvecklare kommer specialutformade lösningar som ger helt nya upplevelser med Apple Watch. Möjligheterna med apparna för Apple Watch är oändliga, från att beställa en bil via Uber, checka in på en American Airlines-flight, boka en cykel för din Equinox-klass till att fjärrstyra din Honeywell Lyric-termostat när du är bortrest. Dessa upplevelser bygger vidare på funktionerna i dina iPhone-appar, och gör att du får ett spännande nytt sätt att interagera med tekniken – direkt från handleden. Populära appar som Instagram, MLB.com At Bat, Nike+ Running, OpenTable, Shazam, Twitter, WeChat med mera kommer också att vara tillgängliga på Apple Watch. I den nya Apple Watch-appen som medföljer iOS 8.2 på iPhone kan du söka efter, köpa och hämta appar från App Store för Apple Watch.

Apple Watch är tänkt att bäras hela dagen och har därför ett batteri som räcker upp till 18 timmar***. Den har också en unik laddningslösning, som är en kombination av Apples MagSafe-teknik och induktiv laddning och är lätt att snäppa fast.
Genom sin design utgör Apple Watch också den mest personliga upplevelsen för köparen som Apple någonsin kunnat erbjuda. När Apple Watch blir tillgänglig för förbeställning från Apple Online Store på fredag den 10 april, kommer Apples återförsäljare och exklusiva varuhus att erbjuda kunderna chansen att ta en förhandstitt på de olika alternativen och prova dem i butiken.

Från och med den 10 april går det att ta en förhandstitt på Apple Watch i Australien, Kanada, Kina, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Japan, Storbritannien och USA. Det finns också möjlighet att boka tid för att prova hos Apple-återförsäljare och att göra förbeställningar via Apple Online Store. Den 24 april kommer Apple Watch att kunna beställas online eller via reservation hos Apple-återförsäljare och utvalda Apple-auktoriserade återförsäljare i Kina och Japan.

Kunder som vill köpa online eller i butik från Apple kommer att erbjudas tjänsten Personal Setup för att anpassa och para ihop Apple Watch med iPhone.
Apple Watch finns i tre kollektioner: Apple Watch Sport, Apple Watch och Apple Watch Edition, tillverkad av en rosa eller gul legering av 18 karats guld.
Apple Watch kommer också att vara tillgänglig för förhandsvisning eller provning på Galeries Lafayette i Paris, Isetan i Tokyo och Selfridges i London den 10 april. Apple Watch börjar säljas den 24 april på dessa utvalda exklusiva varuhus och i specialbutiker i världens stora städer som colette i Paris, Dover Street Market i London och Tokyo, Maxfield i Los Angeles och The Corner i Berlin.

Från och med idag kan kunder utforska och välja en egen favorit på Apple Online Store eller via Apple Store-appen för iPhone och iPad.

För Apple Watch krävs iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6 eller iPhone 6 Plus med iOS 8.2 eller senare. iOS 8.2 blir tillgängligt för hämtning idag.

*Noggrannheten är beroende av regelbunden synkronisering med iPhone.

**Apple Pay är enbart tillgängligt i USA och via deltagande banker. Mer information finns på www.apple.com/apple-pay.

***Batteritiden beror på enhetens inställningar, användning och andra faktorer. De faktiska resultaten kan variera.
Etiketter: apple

Nyhetsarkiv