MWC: MasterCard & Samsung Pay

Pressmeddelande från MasterCard (från MWC i Barcelona):
När allt fler konsumenter byter kontanter mot kortbetalning via uppkopplade enheter gör Samsung det möjligt för fler konsumenter att uppleva fördelarna med digital handel. Samsung Electronics Co., Ltd har nu tillkännagett Samsung Pay, en mobil betalningstjänst som gör det möjligt för alla som har ett MasterCard-kort att använda sin Samsung Galaxy S6 för köp i butik.

MasterCard har lagt grunden för säkra digitala transaktioner så att konsumenter kan använda sina kort när de vill, hur de vill och var de vill. Samsung Pay erbjuder en säker och smidig betalningsupplevelse som fungerar i både kontaktlösa betalterminaler (NFC) och de mer traditionella POS-terminalerna. För både konsumenter och handlare innebär det att varje köp med ett MasterCard via en Samsung Galaxy S6 erbjuder den ökade säkerheten och de garantier och fördelar som en digital MasterCard-transaktion innefattar inklusive den senaste tokeniseringstekniken. Ägare av den nya enheten kommer kunna använda sitt MasterCard bank-, betal- eller kreditkort från deltagande banker direkt genom Samsung Pay.

– Det här är en spännande tid för betalningar. När mobiltelefoner blir en allt viktigare del av människors vardag känns det spännande att samarbeta med en branschledare som Samsung för att erbjuda nya betalningstjänster till våra kortinnehavare runt om i världen. Vi har under lång tid varit banbrytande inom innovation för mobil handel och tillsammans med Samsung kan vi nu erbjuda en digital betalningsupplevelse som är både smidig och säker, säger Ed McLaughlin Chief Emerging Payments Officer på MasterCard.

– Redan från början har Samsungs vision för mobila betalningar och mobil handel fokuserat på säkerhet, användarvänlighet och en bred acceptans hos handlare. MasterCards tokeniseringstjänster i kombination med Samsungs unika MST (Magnetic Secure Transmission) och NFC-tekniker, möjliggör säkra kontaktlösa mobila betalningar i de flesta NFC- eller traditionella magnetspårbaserade POS-terminaler. Samsungs säkerhetsplattform KNOX och fingeravtrycksläsare gör transaktioner mycket säkra och lätta att använda, säger Dr. Injong Rhee, Executive Vice President på Samsung Electronics.

MasterCard Digital Enablement Service (MDES) gör det möjligt för innehavare av bank-, betal- eller kreditkort från MasterCard att använda Samsung Pay. För att bygga en betalningslösning med mycket hög säkerhet drar Samsung Pay nytta av industristandarden för krypteringsbaserade skydd för att säkerställa att transaktionerna drar fördel av en av de säkraste betalteknikerna i världen. För att skydda konsumenterna ännu mer kommer Samsung Pay-transaktionerna också innefatta ytterligare säkerhetsfunktioner som inkluderar tokenisering via MDES och autentisering nyttjande fingeravtryck eller lösenord.

Samsung Pay kommer först finnas tillgänglig för konsumenter i USA i sommar. MasterCard kommer att arbeta tillsammans med Samsung för att erbjuda Samsung Pay på ytterligare marknader globalt inklusive Korea.
Etiketter: samsung mastercard

Nyhetsarkiv