Hårddisk på 5TB

Toshiba har lanserat MD-serien – en ny uppsättning av interna hårddiskar som möjliggör upp till 5TB lagringskapacitet. Hårdiskarna på 3,5 tum och med SATA-gränssnitt anges vara snabba, energieffektiva och tysta, och kommer finnas tillgängliga i mars 2015.

Båda modellerna har hastigheten 7200 rpm, 128MB minnesbuffert och NCQ (Native Command Queing) inbyggt, vilket skall göra att både proffs och privatanvändare kan arbeta mer effektivt med snabbare läsning och nedsparning, lägre latens och snabbare optimering för köade inspelningskommandon. MD-serien har 6Gb/s gränssnittshastighet.

– Med de nya hårddiskarna kommer användarna uppleva bättre prestanda, driftsäkerhet och ökat lagringsutrymme samt kunna ladda och spara sina filer snabbare, säger Arnaud Bonvarlet, General Manager, Storage Peripherals Division, Toshiba Europe GmbH.

Hårddiskarna anges vara byggda för att hålla energiförbrukningen och värmeuppbyggnaden nere på ett minimum. Den nya serien innehåller även ett ramp loading-system och en inbyggd chocksensor för att skydda viktig data.
MD-serien använder sig av PMR- (Perpendicular Magnetic Recording) och TMR-teknik (Tunnel Magneto Resistive) som hjälper de interna hårddiskarna att uppnå högre lagringstäthet som i förlängningen skapar ökad kapacitet och snabbhet, anger företaget.
Etiketter: toshiba

Produktnyhetsarkiv