Minsta bränslecellsladdaren

Pressmeddelande från myFC:
Med den nya bränslecellsladdaren JAQ tar MyFC ett stort tekniskt steg framåt. Den nya laddaren är mindre och lättare med en kraftigt förbättrad kapacitet och har en betydligt lägre kostnad per laddning. Med det slimmade laddningskortet introduceras ett helt nytt sätt att ladda, eftersom kort och laddare enkelt kan tas med i en ficka eller väska och användas när det behövs. Ingen uppladdning i eluttag behövs utan elektricitet skapas ögonblickligen på plats när kortet aktiveras. Ett kort innehåller vanligt vatten och salt och ger en smartphone-laddning.

– Mobil tillgänglighet är numera kritisk för alla. Den ställer allt högre krav på lösningar för att ladda mobilen och surfplattan oavsett var man befinner sig. Vår nya laddare har ett mycket slimmat format som passar lika bra i kavajfickan som i fritidsjackan, med energi tillgängligt när helst det behövs. Vi räknar nu med att på allvar kunna adressera även kunder på tillväxtmarknader, där behovet för liknande laddare varit stort, men priset fram tills nu varit ett problem, säger Björn Westerholm, VD på myFC.

Den nya laddaren premiärvisas på Mobile World Congress 2-5 mars (Hall 7, Swedish Pavilion) och beräknas komma ut på marknaden under det sista kvartalet i år.

Om myFC
myFC är ett svenskt innovationsföretag som utvecklar energilösningar med bränslecellsteknologi. Företagets första produkt myFC PowerTrekk är en hybridladdare för små elektriska apparater som drivs på vanligt vatten. myFC grundades 2005 och är ett svenskt företag med huvudkontor i Stockholm som i maj 2014 noterades på Nasdaq OMX First North. Bolagets Certified Advisor är Remium Nordic AB. Mer information: www.myfcpower.com
Etiketter: myfc mwc

Nyhetsarkiv