Lytro via Focus Nordic

Pressmeddelande från Focus Nordic:
Den omskrivna Lytro Illum, världens första kamera i sitt slag, finns nu representerad i Norden och Baltikum. Detta via Focus Nordic som har fått agenturen, och som distribuerar till återförsäljare i hela Norden och Baltikum.

– Vi har valt Focus Nordic Group för deras stora erfarenhet inom fotobranschen. Focus Nordic har imponerat mycket på mig med sin effektiva affärsmodell och sitt sätt att nå ut till marknaden, säger Sandro Fulgheri, Managing director för EMEA hos Lytro.

Med Lytro Illum kan man skapa banbrytande fotografi med "levande bilder". Lytro Illum är den första kameran som kan utnyttja hela ljusfältet – behålla djup och skärpa i ett motiv. Att kunna förändra fokus, perspektiv och skärpedjup i efterhand ger möjligheter som saknas på alla andra kameror.

Med Lytros programvara för att justera ett brett spektrum av fotografiska parametrar, däribland bildens skärpedjup, kan fotografen i efterhand bestämma vart skärpan i bilden ska ligga, eller hur stort skärpedjup bilden ska ha. Förändringar över tid i bilden som skapas i programvaran kan också sparas och exporteras som film, där till exempel ett klipp kan visa hur skärpan flyttas från bakgrund till förgrund. Möjligheterna är oändliga.

Kameran fångar hela ljusfältet med varje stråle av ljus, inklusive intensitet och färg.
Som ett slags RAW-format som även inkluderar fokus och skärpedjup.

Kameran har 8x optisk zoom (motsvarande 30-250mm i 35mm formatet) med en konstant bländare på F2.0. Alla bilder tas med andra ord med full bländaröppning. Ett större skärpedjup (minde bländaröppning) kan sedan väljas i Lytros programvara i efterhand.

Makro från 0 mm! Ja skärpa kan faktiskt fås på objekt som ligger emot frontlinsen, vilket väl får ses som världens bästa närgräns.

Kameran har också WiFi-uppkoppling och kan skötas via smartphones och läsplattor.

Till en början finns appar för iPhone och iPad, men även Android är på väg.
Man kan enkelt dela sina levande bilder med andra via sociala nätverk och Lytros egen server. Bilderna kan också användas på HTML5 eller WebGL-kompatibla webbplatser och bloggar.

– Detta vänder upp och ned på allt, tänk att bara kunna fotografera och sedan i efterhand bestämma vart man vill ha skärpan, det är helt otroligt. Viktigt att veta är att detta inte ersätter en vanlig kamera, utan är ett komplement för att skapa online-bilder, men idag är det ju bara en bråkdel av alla bilder som skrivs ut så detta är verkligen en produkt för sin tid, säger Lasse Ericson, Product manager hos Focus Nordic.

Mer information: www.lytro.com
Etiketter: focus nordic lytro

Nyhetsarkiv