Framtidens smartphone enligt svenskarna

Pressmeddelande från Samsung:
En ny undersökning från Samsung och YouGov visar att hälften av svenskarna tror att telefonerna kommer fortsätta bli allt tunnare och nästan lika många (43 procent) menar att mobilkamerorna kommer bli allt bättre.

Även skärmtekniken kommer att utvecklas enligt undersökningen. En av fyra tror att framtidens smartphones kommer ha böjd skärm och än fler (28 procent) menar att skärmarna kommer att växa till den grad att de täcker hela telefonen.

Mer kritiska är svenskarna till att vi snart kommer se smartphones gjorda av glas. Modeller i metall tycks då något mer sannolikt, men får ändå bara medhåll från en tiondel av befolkningen. Minst troligt är det dock att vi snart får se kubformade modeller på butikshyllorna, vilket blygsamma en procent har svarat.

– Svenskarna förväntar sig funktioner som gör det enklare och roligare att använda sin smartphone, som tunnare konstruktion och riktigt bra mobilkameror. Även större och böjda skärmar ses av många som en trolig utveckling i framtiden, säger Andreas Bergqvist, produktchef för mobiltelefoner på Samsung i Norden.

Om svenskarna har rätt återstår att se. Den 2-5 mars väntas flera av världens största smartphone-tillverkare presentera sina nyheter på mässan Mobile World Congress (MWC) i Barcelona, Spanien. Samsung håller sitt Unpacked-event den första mars, men redan nu är spekulationerna i full gång.
Etiketter: samsung yougov mwc

Nyhetsarkiv