Moon och Cervo inleder samarbete

Pressmeddelande från Moon & Cervo:
De två privatägda elektronikdistributörerna Moon Radio AB och Cervo Trading & Consulting AB inleder den 1 mars ett gemensamt samarbete när det gäller försäljning, lagerhållning och distibution.

Moon Radio TV har sedan år 1984 framgångsrikt hanterat sin distribution från sitt egna lager i Surahammar. Den 1 mars kommer Cervo att köpa distributionstjänsten från Moon för lagerhållning av sina varumärken, bland annat Dual, iRing, Hisense, Adin och ION.

Men samarbetet slutar inte där. Cervos säljkår kommer även få tillgång till Moons hela portfölj med fokus på bland annat Magnat, Lenco, MINIX och Avin. Samtidigt kan Moon även offerera Cervos sortiment till sina kunder.

– Att två etablerade familjeföretag väljer att samarbeta för att få gemensamma synergieffekter är tecken på viljan att nå en lönsamhet som är viktig för att kunna ge våra kunder den framtidstrygghet som de behöver, säger Jörgen Hjort, ägare av Cervo.

– Samarbete är en god grund för utveckling. Tillsammans blir vi starkare, och kan ge en service som går utanpå allt annat. Det kommer att generera ökad lönsamhet för våra kunder likväl som för oss. Vårt breda sortiment kommer ut ännu mer genom detta samarbete. Logistiksamarbetet är en viktig pusselbit i det vi nu steg för steg bygger upp, säger Hasse Niva, affärsutvecklare och delägare i Moon Radio AB.

Samarbetet innebär inga juridiska ändringar i de båda bolagen, som fortsätter med sina tidigare ägarstrukturer.

Moon Radio AB bildades 1934 och omsatte 2014 cirka 36 miljoner kronor.
Cervo Trading & Consulting AB bildades 2010 och omsatte 2014 cirka 10 miljoner kronor.

Tillsammans får de en säljkår med egna säljare och säljagenter på åtta personer.

För frågor kontakta:
Jörgen Hjort, Cervo Trading & Consulting, jorgen@cervo.se
Hasse Niva, Moon Radio, hasse@moon.se
Etiketter: cervo moon

Nyhetsarkiv