Teracom och SES ASTRA utökar avtal

Pressmeddelande från Teracom:
Teracom, som distribuerar radio och Tv via marknätet i Sverige, förnyar och förlänger sitt samarbete med SES ASTRA, som ägs av den världsledande satellitoperatören SES.

Den treåriga förlängningen omfattar en teleportlösning med upp- och nedlänk mellan SES Astras satelliter och Kaknästornet, Nordens ledande mediehub.
Kaknästornet kan med sin unika placering bland annat tillhandahålla över 6000 programkanaler för nordiska iptv- och OTT-operatörer genom olika förbindelsetjänster och samarbetet med SES ASTRA. Kaknästornet är också stommen i Teracoms omfattande fiber- och radiolänknätverk.

– SES ASTRA har varit kund hos Teracom sedan 2004 och är en av våra största kunder vid Kaknäs Teleport. Vi är mycket glada över avtalet och fast beslutna att kunna erbjuda bästa möjliga service och bidra till att säkerställa högsta möjliga tillgänglighet för SES ASTRAS mediekunder i Norden, Ryssland och centrala och östra Europa, säger Magnus Karlsson, försäljningschef på Teracom.

– Medieutsändning och distribution är frågor som hanteras på lokala marknader. Tack vare vår långa erfarenhet och djupgående kunskaper när det gäller marknaderna i Norden, Ryssland och centrala och östra Europa, i kombination med det kraftfulla samarbetet med Teracom, kan vi leverera stort värde och flexibilitet åt våra kunder, säger Håkan Sjödin vd på SES ASTRA.
Etiketter: ses astra teracom

Nyhetsarkiv