Vattentäta äventyrskameror

Nikon har lanserat två nya tillägg till sin serie med vattentäta kameror, Coolpix AW130 och Coolpix S33, som skall göra det lättare att fånga alla utomhusäventyr och nöjen i solen med fantastiska bilder och filmer i Full HD.

Coolpix AW130 med 16 megapixlar skall klara 30 meter under vattnet, vilket motsvarar Advanced Open Water-certifikat. Dessutom är den köldtålig ned till -10 grader, dammsäker och stöttålig till 2 m. Det är dessutom en kamera med stöd för NFC och inbyggt Wi-Fi, vilket gör att bilderna kan delas direkt genom att bara ansluta den till en smart enhet med NFC-funktion eller genom att använda den särskilda Wi-Fi-knappen.

Vidvinkelobjektivet med en brännvidd på 24 mm och en bländare på F2.8 är perfekt vid fotografering under vatten eller i nattlandskap, medan en snabb 5x zoom gör det enkelt att ta närbilder på land eller i vattnet, och den kan utökas till 10x Dynamic Fine Zoom, anger Nikon. Kameran har inbyggd vibrationsreducering och satellitspårning med GPS/GLONASS/QZSS-stöd.

Coolpix S33 med 13 megapixlar anges vara otroligt tålig samt enkel att använda. Man kan simma med den på upp till 10 meters djup eller använda ansiktsinramning under vatten för att hitta ansikten utan att ens behöva vara i vattnet. Den är stöttålig till 1,5 m, köldtålig till -10 grader och även dammtät.

Objektivet har 3x zoom, som kan utökas till 6x Dynamic Fine Zoom. Menyer för både vuxna och barn gör att den här kameran kan användas av hela familjen, anger företaget.

– Coolpix AW130 klarar extrema förhållanden och fungerar dessutom som vardagskamera. Den trivs lika bra i storstaden som långt under vattenytan eller högt upp i bergen, dessutom innebär inbyggt Wi-Fi och stöd för NFC att det går att vara social och dela de spännande upplevelserna med vänner och familj, var man än är. Den fångar alla äventyr i fantastiska bilder och klarar filmer i full HD, säger Ines Bernardes, produktchef för Coolpix vid Nikon Europe.
Etiketter: nikon

Produktnyhetsarkiv