Prylhittaren G-tag

Gigaset lanserar G-tag, en produkt som via Bluetooth hjälper till att söka efter, hålla reda på och hitta prylar och föremål.

G-tag är utrustad med en sök-, larm- och påminnelsefunktion, som håller kontakt med både smartphones och läsplattor. Det kan gälla såväl nycklar och bärbara datorer som husdjur och barnvagnar – allt det man inte vill ska försvinna kan taggas med en G-tag.

Förutom att söka efter och hitta saker erbjuder G-tag flera användbara funktioner för dagligt bruk, däribland en positioneringsfunktion som till exempel hjälper användaren att snabbt och enkelt hitta tillbaka till sin parkerade bil i en främmande stad, anger företaget. En listfunktion påminner om alla viktiga saker som ska med när man lämnar hemmet eller arbetet. Ett larm kan ljuda så fort ett taggat objekt hamnar utanför telefonens Bluetooth-täckning.

G-tags funktioner hanteras via den kostnadsfria Gigaset G-tag-appen som är enkel att installera på alla mobila enheter med Android 4.4.2 eller iOS 7 och senare. Den kopplar upp via Bluetooth 4.0, som sedan upprätthåller en anslutning till ett valfritt antal G-tag-enheter. Tack vare den låga strömförbrukningen i Bluetooth 4.0 räcker det inbyggda batteriet i G-tag i upp till ett år. Batteriet kan sedan enkelt bytas ut.

– Förr eller senare tappar du bort dina nycklar eller plånbok. Med G-tag kan våra kunder enkelt tagga sina viktigaste föremål och hålla koll på dem med hjälp av appen. G-tag besparar våra kunder det besvär det innebär att tappa bort viktiga saker, säger Titti Hagenfeldt, Marketing Manager Nordics.
Etiketter: gigaset

Produktnyhetsarkiv