Sandberg på 24 språk

Pressmeddelande från Sandberg:
Den danska IT-tillbehörstillverkaren Sandberg A/S håller för närvarande på att öka antalet språk på texterna till alla sina nästan 600 produkter. Detta är ett direkt resultat av den stora ökningen av företagets geografiska täckning.

De senaste åren har Sandberg A/S haft en årlig exporttillväxt på omkring 80 procent. Enbart förra året ökade det antal länder i vilka du kan köpa Sandbergs produkter från 34 till 67.

Nu tar Sandberg fasta på detta och ökar språktillgängligheten för produkterna. Det gör man både för att erbjuda bättre service i de länder där företaget redan är representerat, och för att öppna upp möjligheter för att nå ännu fler nya länder.

– Vi har alltid lagt tonvikt vid att våra produkter måste vara enkla att använda för vanliga kunder, som inte är IT-tekniker eller ingenjörer. Både privata kunder och företag väljer Sandberg, och det är vårt ansvar att se till att kundens positiva upplevelse håller i sig hela vägen. Eftersom vi täcker ett så omfattande geografiskt område, blir det även naturligt för oss att erbjuda bästa tänkbara hjälp på kundens eget språk. Under 2015 kommer webbplatsen www.sandberg.it också att utökas från 10 till 24 språk, säger Erling Hoff Petersen, chef för försäljning och affärsutveckling på Sandberg.

– Det är en enorm uppgift som vi först gav oss i kast med sommaren 2014. Nu har vi kommit till en punkt vid vilken mer än hälften av de produkter som vi skeppar iväg till grossister åtföljs av texter på alla de 24 språken. I många länder är det ett lagstadgat krav att produkter ska åtföljas av text på landets eget språk. På samma sätt som vi ser till att uppfylla alla tekniska lagstadgade krav i alla länder, måste vi även uppfylla språkkraven,säger Anders Petersen, produktchef på Sandberg.

Sandberg A/S firar sitt 30-årsjubileum 2015. År 2014 vann företaget Computerworlds prestigefyllda utmärkelse "IT Comet of the Year" inom sitt område, baserat på företagets gedigna ekonomiska utveckling. Produkterna spänner över 50 kategorier, från de senaste smartphonetillbehören till de mycket populära serierna med ljudprodukter och ett omfattande sortiment av sladdar och komponenter till alla datorplattformar, konsoler och mobila enheter och annan hushållselektronik.
Etiketter: sandberg

Nyhetsarkiv