Kombiångugn med automatisk rengöring

Inspirerad av de professionella köken presenterar Gaggenau ett helautomatiskt rengöringssystem för alla kombiångugnar i serie 400 med direkt anslutning till vatten och avlopp. Innerutrymmet rengörs oöverträffat hygieniskt med en rengöringspatron och vatten, anger företaget, och berättar att de nya kombiugnarna kan köpas från och med andra hälften av 2015.

– Gaggenau är en pionjär inom området ångugnar, sedan vi för 15 år sedan var den första tillverkaren som lanserade kombinationen ånga och hetluft på den privata marknaden, något som dessförinnnan bara fanns för professionella kök. Med det helautomatiska rengöringssystemet presenterar vi återigen en banbrytande innovation. Hälsosam ugnsstekning, grillning och gratinering blir på detta sätt ännu mer attraktivt, eftersom den manuella rengöringen bortfaller helt, kommenterar Sven Schnee, internationell chef för Gaggenau.

Det helautomatiska rengöringssystemet rengör kombiångugnen även när den är mycket smutsig med hjälp av patronen på cirka 4 timmar utan att användaren behöver göra något ytterligare, meddelar Gaggenau, som menar att rengöringen är lika grundlig som pyrolysen i den vanliga ugnen. Den patron som behövs för rengöringen fästs inuti ugnsutrymmet. Ett set på fyra rengöringspatroner ingår i leveransen. Ytterligare patroner kan beställas som specialtillbehör från kundtjänst.
Vid behov kan kombiångugnen på samma sätt avkalkas med en speciell avkalkningspatron. Även denna kan beställas som specialtillbehör från kundtjänst.
Etiketter: gaggenau

Nyhetsarkiv