ZetaDisplay förvärvar Marketmedia Oy

Pressmeddelande från ZetaDisplay:
ZetaDisplay har ingått avtal om att förvärva Marketmedia Oy som är den största leverantören av Digital Signage i Finland. Satsningen är ett ytterligare steg i ZetaDisplays strävan att etablera sig som en ledande leverantör av Digital Signage på den europeiska marknaden.

Tillsammans med ZetaDisplays befintliga verksamhet i Finland kommer den sammanslagna verksamheten att ha en än mer ledande ställning med en mycket stark kundbas. Marketmedias kundbas omfattar bland annat Veikkaus (Finska Spel), Tikkurila, Starkki, Stockman och Onninen. Genom förvärvet kommer ZetaDisplay att väsentligt öka sin tillväxt och fortsatt vara en aktiv aktör inom konsolideringen av sin bransch.

ZetaDisplay är idag en ledande leverantör till större kedjor inom detaljhandels- och servicebranschen. Bolaget har närmare 40 anställda och har försäljningskontor i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Estland och Holland. ZetaDisplay har en stor installerad kundbas på en europeisk marknad och bland bolagets kunder finns Mercedes-Benz, Volkswagen, HEMA, TeamSportia, ICA, Hesburger, KotiPizza, Euromaster, Vianor, MIO med flera.
Marketmedia är Finlands största och ledande leverantör av Digital Signage med mer än tio års erfarenhet i branschen och med ett femtontal anställda. Marketmedia har en stark position inom detaljhandel samt en ledande position inom spelmarknaden där bolaget har gjort omfattande installationer till Veikkaus (Finska Spel).

– Förvärvet av Marketmedia ligger i linje med ZetaDisplays tillväxtplan att framgent ha en stark tillväxt med lönsamhet. Med Marketmedias starka ställning inom spelmarknaden breddar vi också vårt erbjudande med en ny vertikal vilken vi kommer att erbjuda till kunder på fler marknader i Europa. Genom förvärvet skapar ZetaDisplay en koncern som fortsätter sin tillväxtresa med målet att bli en lönsam ledande leverantör i Europa inom Digital Signage, säger Leif Liljebrunn, CEO på ZetaDisplay.

– Marketmedia har under mer än tio år byggt upp en stark position på den finska marknaden med ett starkt erbjudande till en bred kundbas. Det ligger både i Marketmedias och våra kunders bästa intresse att konsolidera två företag med unika erbjudanden för att utvecklas till en ännu starkare fullserviceleverantör. Tillsammans med ZetaDisplay blir detta verklighet och vi kan erbjuda kompletta lösningar i teknikens framkant till befintliga och nya kunder, säger Valtteri Simon, styrelseordförande i Marketmedia.

Nyhetsarkiv