Polaroid ökar inom foto

Pressmeddelande från Focus Nordic:
Det är svårt att beskriva försäljningen av Polaroids fotoprodukter det senaste året, som något annat än en formidabel succé. Försäljningen har överträffat alla prognoser som Focus Nordic, Polaroids agent i Norden och Baltikum hade, när de började sälja produkterna för ett år sedan. Nu kommer det dessutom nya spännande produkter.

– Vårt enda problem med Polaroid är att möta efterfrågan. Folk står bokstavligen i kö med pengar i handen, och vill köpa. Vi jobbar för högtryck för att få fram tillräckligt med kameror och media. Snart kommer också första leveransen av Socialmatic som är en helt ny typ av Insta-kamera, som dels skriver ut bilder direkt ur kameran på känt Polaroid-manér, men som också är byggd för att smidigt dela bilder i social medier, säger Rebecca Laanemets, Nordic Product Manager hos Focus Nordic, nordens största fotodistributör.

Polaroid Socialmatic lanseras som en helt ny typ av kamera, med möjlighet att skriva ut bilder, dela på sociala medier, som till exempel Facebook och det nya dedicerade Socialmatic-nätverket.
Bilderna kan behandlas redan i kameran med den inbyggda programvaran, och förses med meddelanden, clip-art och QR-kod, innan man delar dem viralt, eller skriver ut dem direkt ur kameran på Zink-media, helt utan bläck.
Användaren kan välja att använda kameran på framsidan med 14 megapixel, eller kameran på baksidan som har 2 megapixel, och sedan skriva ut och dela. Med inbyggd Wi-Fi kan kameran kopplas upp direkt på nätet för publicering av bilder. Saknas trådlöst nätverk kan kameran istället kopplas ihop med en smartphone med hjälp av Bluetooth. Kameran använder sig av ett Android operativsystem och har också inbyggd GPS för att geo-tagga bilder.

Polaroid ZIP printer ger möjlighet till Zink-bilder direkt och trådlöst från en smartphone med hjälp av Bluetooth. Man parkopplar enkelt sin telefon/platta (iOS eller Android) och med hjälp av den speciella appen, som kan laddas ned kostnadsfritt, skriver man ut sina bilder. Skrivaren är kompakt och väger 186 gram. Inbyggt uppladdningsbart batteri gör att man kan skriva ut utan tillgång till elnät.
Appen ger stora möjligheter att påverka bilden med till exempel ramar, filter med mera.

Polaroid Cube är en liten (3,5 cm i kubformat) Full-HD videokamera för lifestyle-filmer som kan fånga allt i vardagen, men tack vara att den är tålig är det också en fullfjädrad action-kamera.
Den är väderskyddad och har en inbyggd magnet så att den enkelt kan fästas på metallföremål utan extra fäste, som till exempel ett cykelstyre. Trots den minimala storleken har kameran inbyggt batteri som klarar 90 minuters filmning, inbyggd mikrofon och plats för Micro-SD kort. Den filmar i Full-HD (1920x1080 pixlar, 30 bilder/sek).
Kameran finns i tre färger och det finns också en mängd tillbehör, bland annat UV-hus (ned till 10 meter).
Etiketter: focus nordic polaroid

Nyhetsarkiv