Kapselbryggare & samarbete

Löfbergs och tyska producenten Severin har inlett ett samarbete som utmynnat i den nya kapselbryggaren Picco.

– Vi växer kraftigt på den svenska kapselmarknaden, Picco ska hjälpa oss att ta marknadsandelar i hela Norden, säger Leif Sjöblom, marknadschef på Löfbergs.

Picco är en ny kapselmaskin till Caffitaly-systemet i en kompakt design. Det är den första kapselbryggaren som kommer att marknadsföras under Löfbergs eget varumärke.

Picco tillverkas av Severin, som är en stor producent inom elektriska hushållsapparater, med såväl eget varumärke som legoproducent för andra kända varumärken. Företaget är på uppgång i Sverige och produkter märkta Severin tar allt större plats på hyllorna i såväl dagligvaruhandeln som i detaljhandeln, anger företaget.

Segmentet kaffekapslar växer stadigt och det är många som uppskattar ett gott kaffe som bryggs snabbt och enkelt. Förra året ökade Löfbergs sin kapselförsäljning med 50 procent till cirka 12 miljoner kapslar per år. Samtidigt sålde företaget omkring 50000 kapselbryggare.

– Med en egen brandad kapselbryggare stärker vi vårt varumärke inom den växande marknaden för kapslar. Severin är liksom Löfbergs erfarna och duktiga på Caffitaly-system. Vi har goda förhoppningar om att Picco bidrar till att vi fortsätter växa på kapselsidan, säger Leif Sjöblom.
Etiketter: severin löfbergs

Nyhetsarkiv