Tele2 höjer mobila datamängder

Pressmeddelande från Tele2:
Den svenska mobildatatrafiken har ökat dramatiskt de senaste åren och tjänster som Netflix - tillsammans med en allmän mobilitetstrend och digitalisering - har gjort att behovet av mobildata förändrats radikalt. Nu höjer Tele2 datamängden rejält i abonnemang för mobiltelefoni och mobilt bredband, utan att höja priserna, för att möta de nya behoven hos både privat- och företagskunder.

Förr tog mobiloperatörer betalt för samtalsminuter, SMS, MMS, uppkopplingsavgifter och annat – men i dag tar i princip alla operatörer mest betalt för mobildata. Den som studerar mobildatautvecklingen förstår enkelt varför – svenska Post- och Telestyrelsens rapporter visar att ökningen mellan första halvåret 2013 och motsvarande period 2014 var 31 procent. Nu möter Tele2 de ökade behoven med att höja datamängderna rejält för både nya och befintliga kunder.

– Våra kunder vill kunna surfa i 4G-hastigheter, streama högupplöst film och jobba mobilt obehindrat och då räcker inte de datamängder vi erbjudit tills nu, säger Tele2 Sveriges vd Thomas Ekman.

Stiftelsen .SE:s årliga undersökning "Svenskarna och Internet" kartlägger svenskarnas vanor kring internetanvändning och uppkopplat beteende. Rapporten från 2014 visar att över 70 procent av svenskarna surfar lika mycket eller mer genom WIFI-uppkopplingar som över mobildatanät.

– Att många ändå jagar WIFI-uppkoppling hänger ihop med att man är sparsam med den datamängd man har. Här har vi inte följt med i utvecklingen som varit rekordsnabb, men det vill vi ändra på när vi nu ger kunderna mer data för pengarna, säger Thomas Ekman.

Förändringarna i Tele2s olika mobildatapaket gäller med start i dag för nya kunder på såväl privat- som företagsmarknaden. Alla befintliga kunder får ta del av den nya produktportföljen med de nya datamängderna som lanseras i dag.
 
Privatkunder   Företagskunder  
0,5GB 198 kr/mån 1GB 298 kr/mån
5GB 248 kr/mån 7GB 348 kr/mån
20GB 298 kr/mån 25GB 398 kr/mån
50GB 398 kr/mån 50GB 448 kr/mån
100GB 548 kr/mån 100GB 548 kr/mån
500GB 948 kr/mån    

Statistikunderlag
SIFO om svenska folket kring mobildatamängder och behov:
* Tre av fem svenskar (59 procent) söker aktivt upp WiFi-nät för att undvika förbrukning av sin datamängd.
* Två av fem svenskar (38 procent) begränsar sitt användande av sina smartphones för att inte förbruka sin datamängd.
* 31 procent av svenskarna skulle streama mer musik och film om de hade en större datamängd.
* En av fyra svenskar uppger att priset är det främsta skälet till att de inte har ett abonnemang med större datamängd.
* Nästan hälften av svenskarna (44 procent) har fått SMS från sin operatör om att deras datamängd är på väg att ta slut.

Undersökningen genomfördes av SIFO på uppdrag av Tele2 i februari 2015 och baseras på svar från 1092 svenskar i åldersgruppen 15 till 79 år.

Svenskarna om mobildatamängder i sociala medier (operatörsoberoende):
* 35 konversationer om mobildatamängder senaste 2 åren.
* 16 procent av konversationerna handlar om att surfen är slut.
* Det har skett en procentuell ökning av klagomål om datamängder på cirka 14 procent från 2013.
* Det är mer än tre gånger så många konversationer om "surfen slut" än "surfen seg".
Etiketter: tele2 sifo

Nyhetsarkiv