Jubileumsdiskmaskin

2014 var det 50 år sedan Bosch introducerade sina första diskmaskiner på marknaden. Vitvaruföretagets mångåriga expertis och teknik ligger till grund för den nya serien av jubileumsdiskmaskiner. Maskinerna kommer i en avskalad snygg design, med teknik och prestanda som värnar om miljön och ett perfekt diskresultat, anger företaget.

Den nya diskmaskinen anges, med sin hållbara EcoSilence drive-motor, vara extra tyst och har ett flexibelt och praktiskt korgsystem som skall göra det enkelt att lasta den. Snabbprogrammen VarioSpeed och VarioSpeed Plus (beroende på modell) gör diskningen extra snabb och den prisbelönade Zeolith-torkningsteknologin sparar energi samtidigt som den torkar extra bra, där till och med saker av plast blir torra, enligt Bosch.

Jubileumsdiskmaskinen finns i både vitt och rostfritt stål, och har en design med plan front och programval som är dolda när maskinen är stängd. Maskinens ”InfoLight” visar om maskinen är igång eller om den har diskat färdigt, vilket är praktiskt då maskinen är så pass tyst som den är. Den passar även bra som alternativ till integrerade diskmaskiner med sin stilrena design och finns i tre olika priskategorier.

– Vi på Bosch har ägnat de senaste 50 åren åt att ständigt utveckla våra diskmaskiner inom teknik, hållbarhet och design. Den nya Jubileumsserien är ett perfekt exempel på Bosch utpräglade uppfinnaranda och förmåga att omsätta nya insikter i prisbelönt funktion och form, säger Maria Ölander, varumärkesansvarig på Bosch hushållsapparater.

Sedan Bosch introducerade sina första serietillverkade diskmaskiner 1964 har företaget producerat 30 miljoner maskiner. Miljömässigt har Bosch maskiner gått från att 1964 förbruka 45 liter vatten per disk till att idag endast förbruka 6-10 liter vilket är betydligt effektivare än att diska för hand. Även strömåtgången är cirka en fjärdedel idag jämfört med 1964.
Etiketter: bosch

Nyhetsarkiv