En kvartett ljudlösningar

Plantronics har presenterat fyra nya produkter inom UC (Unified Communications) som anges ha exceptionell ljudkvalitet och hantering av buller för effektiv kommunikation, oavsett arbetsmiljö eller plats.

– Det blir allt viktigare med tillförlitliga och högkvalitativa användarupplevelser inom kommunikation och kollaboration. Plantronics nya sortiment uppfyller dessa krav och tar även hand om oönskat ljud på båda sidor av samtalet, säger Rich Costello, senior research analyst, unified communications, IDC.

– Den nya arbetsplatsen är överallt. Ljudnivåerna har blivit ett större problem på grund av öppna arbetsplatser, men oönskat bakgrundsljud är inte bara ett problem på kontoret. Man kan inte alltid styra sin omgivning och definitivt inte omgivningen hos den man pratar med. Plantronics nya produktfamilj hjälper användare att arbeta ostört och ger samtidigt en högkvalitativ användarupplevelse oavsett var, säger Richard Rogers, chef för E & A B2B marknadsföring, Plantronics.

Övergången till miljöer som speglar arbetssättet Smarter Working är utan tvivel förmånligt, men det skapar också nya ljudutmaningar för anställda som kan påverka produktiviteten negativt. Plantronics nya produktsortiment är framtaget med Smarter Working i åtanke för effektiv hantering av oönskat ljud och högsta ljudkvalitet.

De fyra nyheterna är Blackwire 725, Voyager Edge UC, Calisto 610 & Clarity 340.

* Blackwire 725 är Plantronics första UC-produkt med aktiv brusreducering (ANC), och lanseras som ett trådat och prisvärt alternativ för kontorsarbetare som vill höras och bli hörda – perfekt för att hantera PC-samtal och njuta av musik och multimedia med dynamiskt hifi-ljud.

* Voyager Edge UC vänder sig till mobila UC-användare som behöver höras och vill använda sina Bluetooth-enheter (bärbara datorer, smartphones eller surfplattor) tillsammans. Det senaste tillägget till Voyager-familjen har en smal design som skall passa bekvämt i örat och ett laddningsetui ingår. Den är utrustad med Plantronics ljudteknik för att ta bort oönskade bakgrundsljud och har funktioner för användare på språng, som att till exempel svara på samtal när den placeras i örat.

* Calisto 610 är en trådad USB-högtalartelefon som skall ge användare i rörelse möjligheten att enkelt hålla konferenssamtal för små grupper. Deltagarna anges höras med hög kvalitet tack vare mikrofoner i alla riktningar. Enheten är designad för att vara lätt att bära och fungerar med många olika softphonelösningar för PC och Mac.

* Clarity 340 lanseras som en telefon utformad som ett headset för användare med nedsatt syn, hörsel, eller motorik. Den har förstärkt ljud, en tydlig skärm, stora knappar och hög ljudkvalitet. Med Clarity 340 kan alla dra nytta av fördelarna med UC-lösningar, anger företaget.
Etiketter: plantronics

Produktnyhetsarkiv