Whirlpool Nordic & Tura Scandinavia

Whirlpool etablerar ett distributörssamarbete med Tura Scandinavia. Målsättningen med samarbetet är att öka servicegraden till kunder som idag beställer relativt små volymer med leverans från Whirlpools europeiska centrallager i Italien.

För kunder innebär det att man från och med 19 januari 2015 kan vända sig till Tura Scandinavia vid all beställning av Whirlpool reserdelar och Wpro tillbehör. Tura Scandinavia kommer att lagerföra de mest frekventa reservdelarna och tillbehören på sitt moderna lager i Nässjö, Sverige – där större delen av Norden nås på 48 timmar. För kunderna innebär det i de flesta fall betydligt snabbare leverans, anger företaget.

Reservdelar med låg omsättningshastighet kommer precis som tidigare levereras från Whirlpools lager i Italien, men via Tura Scandinavia.

– Vi är mycket glada att Whirlpool Nordic valt oss som distributörspartner. Vi är övertygade om att samarbetet kommer att öka servicegraden för Whirlpool Nordics kunder. Med ett modernt, strategiskt placerat logistikcenter når vi på kort tid alla kunder i norden, säger Stefan Eriksson, VD Tura Scandinavia AB.

Nyhetsarkiv