Uppdaterad resekamera

Panasonic har lanserat Lumix TZ70, som det senaste tillskottet i populära TZ-kompaktserien. Med en uppdaterad, högkänslig MOS-sensor, ett 24 mm Leica-vidvinkelobjekt, en bildstabilisator och möjlighet till videoupptagning i Full HD är kameran perfekt för alla situationer, anger företaget.

Panasonic Lumix TZ70 har flera olika filtereffekter och en Time Lapse Shot-funktion, där kameran kan ta flera bilder i ett tidsintervall och sätta ihop dem till en MP4-videofil. Genom att koppla kameran till en smartphone kan man använda den som fjärrkontroll om man till exempel själv vill vara med på bilden. På smartphone-skärmen ser man då samma bild som man skulle ha sett i kamerans sökare. Man kan där även kontrollera zoom och andra funktioner innan man trycker på avlösaren.

Panasonic berättar att den nya 12 megapixel MOS-sensorn har pixlarsom är mer än 1,5 gånger större än i föregångaren TZ60, vilket skall innebära skarpare bilder och video, även i ljussvaga situationer.

24mm Leica DC Vario-Elmar vidvinkelobjektivet har 30x optisk zoom (motsvarande 24-720mm) och kameran har Hybrid OIS+ (Hybrid Optical Image Stabilizer Plus) och 5-vägs bildstabilisator.

En kontrollring placerad på objektivet ger kontroll över exponering och zoom. Den ger också enkel tillgång till de mest använda funktionerna, som till exempel bländare, slutartid, fokus, filtereffekter och scenläge.

Den elektroniska sökaren på 0,2 tum har ögonsensor och kompletteras av en 3-tums LCD-skärm.
Etiketter: panasonic lumix

Produktnyhetsarkiv