Router för Internet i bilen

Pressmeddelande från Tele2:
Lagom till sport- och påsklovet lanserar Tele2 en ny 4G-router som gör bilen, båten eller husvagnen till en egen wifi-zon. Med Car-Fi kan bilens passagerare ansluta upp till tio enheter och utnyttja restiden till att surfa på sociala nätverk eller njuta av strömmad musik och film.

Routern, som utvecklats av Huawei, klarar 4G-hastigheter på upp till 150 Mbit/s och ansluts till bilens 12V-uttag (cigarettuttaget). Den har även ett USB-uttag som gör det enkelt att ladda andra enheter under färden samtidigt som routern används.

– Car-Fi är en fantastisk produkt som gör det ännu roligare att ta med sig familjen eller vännerna ut på de på de svenska vägarna i vinter. Routern är lätt att installera och gör att bilens samtliga passagerare kan använda ett gemensamt nätverk för surf, musik, film och mycket mer, säger Henrik Lönnevi, affärs- och produktutvecklingschef på Tele2 Sverige.

Det medföljande Data On-Demand-abonnemanget skapar en snabb uppkoppling för upp till tio enheter och låter passagerarna ansluta olika sorters smartphones, läsplattor och bärbara datorer.

Under 2014 publicerade Open Signal (en internationell motsvarighet till Bredbandskollen) en mätning som visar att Tele2 Sveriges kunder har uppkoppling mot vårt 4G-nät hela 93 procent av tiden. Tele2s 4G-nät täcker i dag 99 procent av befolkningen och en stor utbyggnad av nätet har påbörjats för att bland annat öka yttäckningen av landet, från cirka 70 procent till hela 90 procent.
Etiketter: huawei tele2

Nyhetsarkiv