Nytt från Ricoh/Pentax

Pressmeddelande från Focus Nordic:
En helt ny systemkamera, ett nytt objektiv och en ny blixt, alla tre dammtäta och väderskyddade. Utöver det en ny vattentät, stöttålig kompaktkamera med GPS. Nu börjar man se att Ricohs övertagande av Pentax varit en injektion i produktutvecklingen.

– Det ser onekligen ut som om vi får ett spännande 2015. Så här mycket nytt på en gång var det längesedan vi såg från Ricoh/Pentax, säger Helge Rose, Nordic Product Specialist hos Focus Nordic, nordens största fotodistributör.

Pentax K-S2 – en helt ny kamera
Låt er inte luras av namnet, det är ingen efterföljare eller uppgradering av K-S1, det är en helt ny kamera, även om alla Pentax-användare kommer att känna igen mycket. Precis som K-50 och K-3 är detta en väderskyddad modell, denna med inte mindre än 100 tätningar som skyddar mot regn, fukt och sand. Tekniskt har kameran mycket gemensamt med K-3, som till exempel avsaknad av anti-aliasing filter, men istället en simulerings-funktion, detta för att få ut maximal prestanda ur CMOS-sensorn på 20 megapixel, skakreducering inbyggd i kamerahuset, ISO upp till 51200 och avancerad SAFOX X autofokus med 11 sensorer varav 9 korslagda.
Kameran har en ny avancerad HDR-funktion inbyggd, som enkelt ger perfekta exponeringar även i svåra ljusförhållanden med stor kontrast. Videoläget filmar i Full-HD och tar upp stereoljud med de inbyggda mikrofonerna.
Nytt för Pentax är att kameran har inbyggd Wi-Fi och NFC, samt en roterbar LCD. I kit kommer kameran att levereras med en helt ny normal-zoom. Den är inte bara värdens kortaste i sin klass, den är också tyst och snabb.
K-S2 kommer i tre standarfärger; svart, vit och svart/orange. Utöver det kommer fler färgkombinationer som beställningsvara.

Pentax DA L 18-50mm F/4-5,6 DC WR RE
Supertunn normalzoom (endast 41mm i viloläge) som motsvarar 27,5-76,5mm i 35mm-fomatet. Dammtät, väderskyddad och tyst är några av fördelarna med objektivet. Det finns fler, som till exempel Pentax "Quick-Shift-Focus"-system som tillåter omedelbar växling mellan autofokus och manuell skärpeinställning och Pentax HD-coating, det senaste inom antireflexbehandling.

Pentax AF 201 FG
En liten kompakt blixt som är dammtät och väderskyddad bildar nu tillsammans med de två tidigare modellerna, AF 360 FGZ II och AF 540 FGZ II (lanserade 2014), en hel modellserie av väderskyddade blixtar. AF 201 FG har 20 i ledtal vid ISO 100, och är vridbar uppåt.

Ricoh WG-5 GPS
Så heter årets modell av Ricohs toppmodell inom kategorin vattentäta kompaktkameror. Kameran är en vidareutveckling av fjolårets modell WG-4.
Nya WG-5 klarar djup ned till 14 meter i två timmar (motsvarar IPX 8 eller JIS Class8) och är stöttålig för att tåla fall från 2,2 meter. Den klarar också tryck på upp till 100 kg.
Kameran har 4x zoom, 4,5-18mm (motsvarar 25-100mm i 35mm-formatet), en CMOS-sensor med 16 Megapixel och känslighetsinställning upp till ISO 6400.

Nyhetsarkiv