Miljövänligare dammsugare

Den 1 september 2014 infördes nya EU-regler som begränsar hur mycket el dammsugare maximalt får förbruka. Philips välkomnar de nya reglerna och lanserar en ny serie med högeffektiva och energisnåla dammsugare.

– Vi på Philips välkomnar de nya EU-reglerna och ser det som en möjlighet att utveckla en ny miljövänlig produktserie som lever upp till reglerna, utan att snåla på prestandan. Innovation och teknikutveckling har alltid varit en av våra starkaste sidor, säger Jessica Sars, nordisk marknadsansvarig för dammsugare på Philips.

Från och med den 1 september 2014 har Philips ersatt sitt sortiment av dammsugare med en helt ny serie energisnåla dammsugare med energimärkning A och B.

– Familjer blir alltmer måna om en hållbar livsstil och det återspeglas i vad de köper och använder i hemmet. Men att ha ett rent hem tack vare effektiva städhjälpmedel är fortfarande lika viktigt och med våra nya dammsugare ligger vi nu i framkant i båda avseendena, säger Jessica Sars.

Philips anger att deras nya dammsugare använder AirflowMax-teknik som maximerar luftflödet, vilket gör att dammpåsen vecklar ut sig jämnt och ger högsta möjliga sugeffekt samtidigt som påsen fylls – och för att dammsugaren ska kunna arbeta på låg effekt och samtidigt göra riktigt rent har Philips utvecklat munstycket TriActiveMax i produktserien Performer Expert, med tre rengöringsåtgärder i en.

En konstruktion med dubbla gångjärn (ansökan om patent pågår) gör att munstycket försluts hela vägen ner till golvet och maximerar dammupptagningsförmågan. Samtidigt öppnar munstycket försiktigt upp textilen i mattor med hjälp av en speciellt utformad platta som effektivt skall ta bort mer damm.
Etiketter: philips

Nyhetsarkiv