Sonos lanserar Blue Note Play:1

Pressmeddelande från Sonos:
Vår första Limited Edition-högtalare någonsin, firar mer än 75 år med det bästa inom jazz, med en unik design och tillgång till exklusiva spellistor.

Legendarisk musik förtjänar att firas. Idag hyllar vi jazzlegenderna, deras bidrag till konsten och ett skivbolag som grundades på löftet att leverera en tidlös upplevelse och som fångar energin och känslan av ett liveframträdande. Vi presenterar Sonos PLAY:1 Blue Note Limited Edition för att uppmärksamma de 75 år som gått och ett minnesvärt år fyllt av samarbeten.

– Musik är menad att förmedla en känsla till lyssnaren. Du vill inte att något ska störa den känslan och Sonos delar Blue Notes hängivenhet inför denna ambition, säger Blue Notes VD, Don Was.

– Vi ville skapa ett uttryck som reflekterar Blue Notes unika stil och samtidigt omfamna allt det som gör ett liveuppträdande unikt. Detta utgjorde inspirationen för vår designlösning – en design som fångar ett ögonblick i skapandet, säger Tad Toulis, Sonos vice president för design.

Högtalarens unika utförande och finish har skapats med en specialfärg som baseras på både manuella lackeringstekniker och strategisk användning av robotar. Detta resulterar i en finish med en lodrätt toning, från mörkblå till himmelsblå, som avspeglar den djupa basen och de fylliga och detaljerade höga och låga toner som människor känner till och älskar med PLAY:1.

Blue Note PLAY:1 levereras med radiostationen Blue Note på Sonos inbyggd i Sonos-appens huvudmeny och tillhandahålls av TuneIn. Njut av ett års Blue Note-musik med tre specialkomponerade kanaler från stationen:

* Artist Selects: Endast tillgänglig på Blue Note PLAY:1, lyssna på ett handplockat urval som valts ut av fantastiska artister som Robert Glasper, Jose James, Terence Blanchard, Ambrose Akinmusire, Lionel Loueke och även Don Was, som själv valt ut 125 av sina personliga favoriter.
* Born in Blue: Vi sammanför legendariska Blue Note-artister med de som samplat och mixat dem, för att hylla skärningspunkten mellan modern musik och legendarisk jazz.
* Blue Note 101: Lyssna och lär dig mer om jazz och dess utveckling under mer än 75 år. Börja från början när Blue Note bildades och följ deras utveckling till att bli ett legendariskt skivbolag.

Du kan redan idag lyssna på kanalerna Born in Blue och Blue Note 101 på din Sonos och även på dina andra enheter via TuneIn.

Blue Note PLAY:1 kommer endast att säljas på Sonos.com, så länge lagret räcker, med ett pris på USD 250, CAD 280, EUR 250 och GBP 220. Tidpunkten för säljstarten kommer att meddelas under de kommande veckorna. Vi har endast tillverkat 4100 spelare och vi räknar med en snabb åtgång.
Etiketter: sonos

Nyhetsarkiv