Sound Blaster flaggskepp

Creative har lanserat Sound Blaster E5, som en flaggskeppsmodell i "Sound Blaster E-Series" USB-DAC och hörlursförstärkare. Sound Blaster E5 använder sig av audiofilkomponenter och har designats för att leverera bitperfekt ljud, något som låter mobilanvändare lyssna på musik precis som artisterna tänkt sig, anger företaget.

– Vi har alltid tyckt att alla ska ha tillgång till fantastisk ljudkvalitet, att de ska kunna dela den och att de ska kunna använda sig av många olika ljudkällor – som iOS- och Andriodenheter, PC- och Mac-datorer. För många användare har videoupplevelsen tagit stora kliv framåt i och med övergången från HD- till 4K-upplösning, men på ljudsidan ser det värre ut. Om 4K är fyra gånger tydligare än Full HD, kan man säga att CD-ljud, vilket många lyssnar på i dag, är minst sex gånger sämre än vad högupplöst 24-bit/192 kHz-ljud kan erbjuda. Det är därför vi har lanserat en förstklassig ljudlösning, en som bara använder de bästa ljudkomponenterna för att leverera ljudvärldens motsvarighet till 4K-TV:n. Ta på dig ett par bra hörlurar och lyssna på dina favoritlåtar genom Sound Blaster E5. Du kommer att höra findetaljer och mer djup i musiken – som att du lyssnade på artisten eller orkestern live, säger Long Chye Low, direktör för Sound Blaster Audio på Creative.

Sound Blaster E5 har bland annat:
* Cirrus Logic (CS4398) 120dB DAC med stöd för uppspelning av högupplöst ljud i upp till 24-bit/192 kHz vid anslutning till PC/Mac, inklusive 24-bit/88.2 kHz och 24-bit/176.4 kHz.
* Cirrus Logic (CS5361) 114dB ADC för högkvalitativt ljud via en analog ljudingång med lågt signal-brusförhållande och ljudinspelningar i upp till 24-bit/192 kHz.
* Texas Instruments (TPA6120A2) 600-hörlursförstärkare som skall ge audiofilhörlurar en fullständig ljudbild.
* Värdanslutning via USB 2.0 för streaming av högkvalitativt, felfritt digitalt ljud från Android- och iOS-enheter (upp till 24-bit) på resande fot.
* USB-ljud i asynkront läge för att reducera jitterstörningar och göra det möjligt att skicka högupplöst ljud från datorn.
* Omkopplare som låter användare välja en hög utsignalstyrka för hörlurar med hög impedans.
* Guldpläterade kontakter för att minimera signalstörningar.
Etiketter: creative

Produktnyhetsarkiv