Tävla med mobil fotografering

Pressmeddelande från Sony:
Nu kan även bilder tagna med mobiltelefoner tävla i Sony World Photography Award. Tack vare den senaste kameratekniken inom mobiltelefoner har mobilfotograferande ökat. Den nya kategorin visar att mobilfotografering har blivit en egen konstform och ett nytt uttryckssätt för professionella fotografer.

Bidrag lämnas på www.worldphoto.org och måste komma in innan den 27 februari.
De 20 bästa bilderna kommer att shortlistas av juryn:
* Anna Dickson, Director of Photography, Huffington Post, US
* Chris Hudson, Group Art Editor, National Geographic Traveller, UK
* Anthony Lepinay, Photographer and Creative Director, France
* Alvin Soon, Associate Editor, HWM and HardwareZone.com, Singapore
* Evgeny Tchebotarev, CPO and Co-Founder, 500px, Canada

Christian Åslund från Sverige vann i kategorin Campaign Photographer of the Year för två år sedan. Bilderna är tagna från skyskrapor i Hong Kong. Bildserien "Honkey Kong" (en bild syns ovan) är inspirerad av TV-spelet Donkey Kong från 80-talet.

– Jag tror att Honkey Kong-kampanjen fungerade eftersom det är ett lite udda och vridet perspektiv av en vanlig uppfattning. Vi har alla varit uppe på en högre punkt tittar ner, men kanske inte tänkt på det på det sättet, sa Christian Åslund efter segern.

Christian var den första svensk att prisas i Sony World Photography Awards, och idag är han en ambassadör för Sony och fotograferar med a7r och a7s.

– a7r och a7s kompletterar varandra perfekt. Med den höga upplösningen och det höga antalet megapixlar är a7r ultimat för att fota reklambilder, landskap och i dagsljus. Den kompletteras av a7s som är det bättre valet för dokumentärt och fotojournalistiskt arbete i svagt ljus.

Sedan den 21 januari visas serien ”Honkey Kong” på Fotografiska Art Partner, och samtliga bilder är till salu enligt Fotografiska museet.
Etiketter: sony

Nyhetsarkiv