Saknat solljus

Bristen på solljus under de mörka vintermånaderna påverkar våra energinivåer. I en ny opinionsundersökning uppger hela 67 procent av svenskarna att de har hoppat över någon aktivitet under vinterhalvåret på grund av bristande energi.
Det är ingen nyhet att solljus är viktigt för vårt välmående. Långa arbetsdagar inomhus under de mörkare vintermånaderna innebär att vi får färre timmar i dagsljus. Hela 8 av 10 svenskar uppger att de har mindre energi under vinterhalvåret.

Bristen på energi får oss att försumma vårt privatliv. Två av tre, 67 procent, uppger att energisvackan har lett till att de har hoppat över någon aktivitet. Vanligast är att hoppa över träningen (46 procent), följt av att träffa släkt och/eller vänner (30 procent) och delta i afterwork (23 procent). Energisvackorna påverkar även arbetet då hälften, 47 procent, känner sig tröttare på jobbet under vinterhalvåret. Det visar en ny undersökning som genomförts på uppdrag av Philips.

– Våra liv blir allt mer krävande och vi vill kunna hålla energinivån på topp även på vintern. Med nya energilampan EnergyUp ökar energinivån, så att vi orkar och hinner göra allt det roliga efter jobbet, säger Madelene Öhlin, nordisk marknadsansvarig för Beauty, Philips.

Philips EnergyUp (som finns i tre modeller – HF3419, HF3420 och HF3430) är en energilampa som använder dagsljusets naturliga kraft för att höja energinivån och humöret. Kliniska tester visar att EnergyUp är effektiv mot vinterdepression och trötthet, anger Philips.
Etiketter: philips

Nyhetsarkiv