Ricoh storsatsar på kikare

Pressmeddelande från Focus Nordic:
Ricoh har redan sedan tidigare ett stort sortiment kikare under varumärket Pentax, men kikaravdelningen har varit en mindre avdelning i företaget med små resurser. Nu satsar man stort på detta segment, man har rekryterat mer personal för detta, och snart lanserar man sina nya kikare.

– Pentax har ett gott rykte för sin kvalité både när det gäller kameror, objektiv och kikare. Med de här nya modellerna och de ökade resurser man tillför kikaravdelning finns förutsättningar för rejält ökade marknadsandelar, säger Hans Bergquist, Nordic Product Manager hos Focus Nordic, nordens största fotodistributör.

Hela den befintliga kikarserien med 34 modeller får en rejäl uppfräschning. Med hjälp av den senaste teknologin av antireflexbehandling kan beprövade optiska konstruktioner nå helt nya höjder. Den nya antireflexbehandlingen ger högre ljustransmission (mindre ljusförslust) och ny smutsavisande nano-coating på alla ytterlinser, gör de nya Pentax Sport Optics-modellerna än mer prisvärda än idag.

De nya kikarna delas in i fyra olika serier;
* Z-serien: Pentax nya flaggskeppsmodeller. Kikare som tävlar i den absoluta premium-klassen.
* S-serien: I serien finns både kikare av porro-/takkants-prismatyp men med det gemensamt att de har en frontlins på 40mm eller större.
* A-serien: I serien finns både kikare av porro-/takkants-prismatyp men med det gemensamt att de har en frontlins som är mindre än 40mm. De kännetecknas av sin kompakta form.
* U-serien: Denna serie består av kikare av typen inverterad porro-prisma med hög optisk prestanda och skärpa ända ut i kanterna trots den kompakta storleken.

Nyhetsarkiv