Ny X-duo från Fujifilm

Fujifilm har lanserat en kompakt systemkamera, Fujifilm X-A2, och en kompaktkamera i X-serien, Fujifilm XQ2.

Fujifilm X-A2 är lika liten, lätt och smidig som den tidigare modellen Fujifilm X-A1 men med flera förbättringar och nya funktioner jämfört med sin föregångare, anger företaget. Kameran har en 16MP APS-C CMOS bildsensor som skall ge en förstklassig bildkvalitet och enastående färgåtergivning.

X-A2 har flera nyutvecklade inställningar för autofokus (Eye Detection AF, Automakro AF och Multi-target AF) som kameran justerar automatisk beroende på motiv för en snabb, enkel och exakt autofokus. X-A2 är också den första kameran i X-Serien med en skärm som går att vinkla 175 grader, vilket anges vara perfekt för att ta självporträtt tillsammans med det nya objektivet XC16-50mm F3.5-5.6 OIS II som ha en närgräns på endast 15 cm.

X-A2 har seriebildstagning med upp till 5,6 bilder/s, ett kompakt kamerahus som väger 350g, Full HD videoinspelning (30p), trådlös bildöverföring till smartphones (iOS och Android), surfplattor och skrivare.

Fujifilm XQ2 är precis som sin föregångare XQ1 den minsta kompaktkameran i X-Serien hittills. XQ2 har 4x optisk zoom (motsvarande 25-100mm F1,8-4,9) med inbyggd bildstabilisator och en 2/3" bildsensor på 12 megapixel med Fujifilms X-transteknik som skall ge skarpare bilder genom att inte använda ett lågpassfilter.

XQ2 har nyutvecklad fokusalgoritm och växlar automatiskt mellan fasdetektion och kontrast autofokus för snabbast möjliga autofokus. Kombinerat med en blixtsnabb uppstart och en näst intill obefintligt slutarfördröjning blir det ännu enklare att fånga ögonblicken, anger Fujifilm. XQ2 har seriebildstagning med upp till 12 bilder/s och kan filma Full HD-video med upp till 60 bilder/s.

Kamerans olika inställningar hanteras med den programmerbara funktionsknappen (E-Fn) och kontrollringen som sitter placerad runt objektivet. Ringen har olika funktioner beroende av vilket fotograferingsläge kamera är inställd men går även att tilldela andra funktioner såsom ISO-känslighet, exponeringskompensation, filmsimulering, vitbalans och seriebilstagning. Med den dedikerade Wi-Fi-knappen går det enkelt att trådlöst föra över bilder till smartphone, tablet, skrivare eller dator.
Etiketter: fujifilm

Produktnyhetsarkiv