Lenovos resultat överskrider förväntningarna

Pressmeddelande från Lenovo:
Lenovo publicerar idag sin kvartalsrapport för det tredje kvartalet i företagets finansiella år. Rapporten visar att Lenovos intäkter uppgår till 14,1 miljarder dollar, vilket är en ökning med 31 procent jämfört med samma period i fjol.

Sammanslagningar och förvärv har lett till en ökad balans i företagets utbud där PC-delen nu står för 65 procent av intäkterna, mobila enheter för 24 procent och produkter för storföretag står för 9 procent.

Lenovos kärnverksamhet inom datorer är fortsatt stark trots den betydande omvandlingen och diversifieringen genom förvärven av Motorola och IBMs X86 servrar. Fördelningen mellan deras produktområden har blivit en stor styrka för Lenovo. Bara för ett år sedan stod datorer för 81 procent av verksamheten.

– Under det senaste kvartalet nådde vi många milstolpar. De två mest anmärkningsvärda är fullbordandet av uppköpen av Motorola och x86-servrarna från IBM. Båda dessa enheter integreras nu med Lenovos övriga verksamhet och bygger ett starkt fäste för våra lokala expansioner för en mer komplett och mångsidig produktportfölj. Samtidigt har vi bibehållet vår position som tvåa på PC-marknaden och fortsätter att växa snabbare än marknaden. Vårt mål är fortsatt att växa och vara ledande inom varje produktkategori som vi representerar, säger William van Kerkvoorde, VD Lenovo Sverige.

Bruttoresultatet för det tredje kvartalet i Lenovos finansiella år ökade med 54 procent, jämfört med samma period föregående år, till 2,1 miljarder dollar, med en bruttomarginal på 14,9 procent. Rörelseresultatet för kvartalet minskade med 3 procent jämfört med samma period föregående år, till 325 miljoner dollar.
Innovation fortsätter att driva Lenovos verksamhet och genom att leverera imponerande produkter drivs försäljningen och lönsamheten. I oktober hade företaget en stor global lansering av konsumentprodukter där man visade en ny Yogafamilj med konvertibla datorer och surfplattor. Lenovo vann rekordmånga utmärkelser, hela 77 stycken, inom en rad olika kategorier på Consumer Electronics Show (CES) i början av januari i år.
Etiketter: lenovo

Nyhetsarkiv