27-tumsskärm med Adobe RGB-teknik

MMD, teknikföretaget som säljer och marknadsför Philips datorskärmar, har lanserat en 27-tums IPS-AHVA-skärm med fabrikskalibrerat stöd för samtliga Adobe RGB-färger.

Med Adobe RGB, som ibland också kallas för "Wide Gamut", återger skärmen över en miljard färger med enastående precision, anger företaget, och berättar att detta underlättar arbetsprocessen för professionella användare oerhört, som exempelvis grafiska designers som kan vara säkra på att skärmens färger motsvarar verkligheten.

– En gemensam färgstandard fungerar ungefär som ett gemensamt språk. Professionella användare måste kunna vara säkra på att deras skärm talar samma språk som utskrivare och andra enheter i arbetskedjan. Den nya Philips-skärmen återger alltid rätt färgton och är ett tryggt verktyg för användare, säger Frank Olsson, Nordenansvarig för MMD och AOC.

MMD anger att skärmen 272P4APJKHB har 2560 x 1440 pixlars upplösning, är förkalibrerad för maximal färgåtergivning och återger 99 procents Adobe RGB-färg och 100 procents sRGB-färg – vilket gör att färgerna aldrig behöver matchas mellan olika enheter. Genom att använda 10-bitar för att beskriva varje färg kan den nya 27-tumsskärmen återge över en miljard färgnyanser.

På många skärmar skiftar ljusstyrkan och färgen något på olika delar av rutan. Med hjälp av SmartUniformity-tekniken justerar Philips 272P4APJKHB bort sådana skiftningar, vilket alltid ger 95 procents enhetligt ljus över hela skärmen, meddelar företaget.
Etiketter: philips mmd

Produktnyhetsarkiv