Styr köket med smartphone

Nu ansluter sig Siemens vitvaror till den smarta digitala världen. Serien iQ700 med ugnar, ångugnar och diskmaskiner presenterades i Berlin på IFA 2014 och kommer att kunna användas via surfplatta och smartphone. Siemens vitvaror från övriga produktkategorier kommer att följa samma utveckling under de kommande åren.

Vitvarorna kan drivas som tidigare direkt via panelen men även via smartphone eller surfplatta. Det enda som behövs är appen Home Connect App, som kan laddas ner gratis från iTunes eller App Store. Under slutet av 2014 finns IOS-versionen tillgänglig och våren 2015 kommer Android-versionen. Home Connect App är en standard-app där även vitvaror från andra tillverkare kan integreras. Tanken är att surfplattan eller smartphonen kommer att kunna fungera som en ledningscentral för alla hemmets köksmaskiner oavsett tillverkare.

Home Connect app har funktioner som är noga anpassade till respektive vitvara hos Siemens, anger företaget och berättar att i appen finns bland annat digital kokbok, bruksanvisning och funktioner för att styra vitvarorna. Dessutom finns det tips och tricks om vitvarornas användning. För exempelvis diskmaskiner finns information om energiförbrukning av vissa program. Appen tillhandahåller även direkt support och kundservice för en bekväm användning. År 2015 kommer ytterligare produkter från Siemens kategorier att integreras i den smarta digitala världen.

Appen har certifierats för skydd och säkerhet av TÜV Säker IT. Appens system utsätts bland annat regelbundet för simulerade angrepp av hackare för att garantera optimal säkerhet, berättar företaget. Skulle en mobiltelefon eller surfplatta tappas bort eller blir stulen kan data raderas på distans. Genom användaradministration på en andra smart enhet med samma konto kan huvudanvändaren ta bort den förlorade enheten från sitt eget konto.
Dessutom är alla Siemens vitvaror utrustade med ett barnsäkert lås. Även operativsystemet är barnsäkert och därför skyddas även appen mot oavsiktlig åtkomst av barn.

Appen kan uppdateras gratis och regelbundet för att ständigt utöka utbudet av tjänster och hålla säkerheten aktuell.

Home Connect App beräknas komma till Sverige i slutet av 2015.
Etiketter: siemens

Nyhetsarkiv