Kompakt NAS med en disk

Synology har lanserat DiskStation DS115, som en kompakt enportars NAS-server med dubbelkärnig processor som tillåter hem och mindre företag att ta del av centraliserad lagring, gränslös fildelning, enkel molnsynkronisering, strömmande media, hemövervakning och mycket mer.

– DS115 gör det lätt att jobba samt spela och dela filer var som helst ifrån. Med sin snabba prestanda, sitt intuitiva gränssnitt och rika utbud av tilläggspaket är DS115 en fantastisk NAS-server för hem och mindre företag, speciellt för folk som fortfarande förlitar sig på externa hårddiskar, USB-minnen eller molntjänster för att utbyta och dela filer, säger Jonathan Wang, produktchef på Synology Inc.

Med sin nya dubbelkärniga processor skall DS115 ge ökad beräkningskraft och överföringshastigheter över 111 MB/s för läsning och 104 MB/s för skrivning, vilket ger användare 36 procent högre överföringshastigheter jämfört med föregångaren. DS115 ansluter till externa hårddiskar och andra enheter med sin USB 3.0-port. DS115 designades även med energibesparing i åtanke, och förbrukar endast 5,44W i viloläge och 10,21W när den används, anger företaget.

DS115 använder DiskStation Manager (DSM) 5.1, ett intuitivt operativsystem med en mängd tilläggspaket för att förbättra produktiviteten på jobbet och erbjuda en ny nivå av underhållning i hemmet. DSM 5.1 skall göra det lätt att synkronisera filer över flera enheter och molnlagringstjänster, strömma media till TV-apparater med DLNA, AirPlay, och Chromecast, sätta ihop ett hemövervakningssystem, eller skapa digitala klippböcker med paketet Note Station.
Etiketter: synology

Produktnyhetsarkiv