Jabra & ITU World Triathlon

Pressmeddelande från Jabra:
Jabra blir ny global partner för ITU World Triathlon Series 2015.

Jabra Sport Pulse Wireless är den första hörluren med Dolby-ljud som har inbyggd pulsmätare vilket gör Jabra till en ledande tillverkare i den här kategorin. Sport Pulse ger ett förstklassigt ljud när man vill träna till musik. Lurens röststyrda coachning i realtid tillsammans med Jabras Sports Life app är ett effektivt träningsredskap. Jabra Sport Pulse blir en viktig hjälp att sätta nya rekord både för triatleter och löpare som tävlar i maraton och andra lopp.

– Jabras unika hörlurar är designade för aktiva triatleter som tidigt tar till sig ny teknik. Företagets budskap är att utveckla och förbättra prestationer genom hårt arbete och goda förberedelser. Det stämmer helt överens med ITU:s kärnvärderingar, säger ITU:s president och IOK-ledamoten Marisol Casado.

2015 fyller ITU World Triathlon Series sju år. Under säsongen kommer världsserien att innehålla tio deltävlingar med Abu Dhabi som senaste tillskottet som startar säsongen 6-7 mars. Varje tävling kommer att ge kvalificeringspoäng till OS i Rio de Janeiro 2016 – tävlingarna kommer dessutom att innehålla en motionsklass öppen för alla som vill delta. Elittävlingarna kommer att TV-sändas världen över och även streamas online.

Jabra kommer att vara närvarande i sju av de tio VM-tävlingarna. Jabra kommer dessutom att vara värd för en tävling som sträcker sig genom hela serien – en tävling där deltagarna har chans att vinna en resa till kommande destination i ITU-serien.

– Triathlon är en viktig sport för hälsosam livsstil. World Triathlon Series arrangerar proffs- och motionstävlingar världen över. Det är precis rätt utmaning för Jabra. Vi tror påatt inspirera alla att gåut och nåsina mål. Oavsett om det är deras första triathlon och det handlar om att bara komma i mål eller om att kapa sekunder påsitt personbästa. Vi är oerhört glada över att vara partner till ITU och att stärka vårt varumärke som världsledande inom sport och ljud, säger Jonathan Pennington, Jabra Brand Director.

I linje med kampanjen för att deltagare ska slåsina egna rekord kommer Jabra att vara värd för de officiella resultatsidorna påde flesta tävlingar de sponsrar.

– Triathlons idésom sport är att deltagarna ska vara såbra som de bara kan. Därför är det fantastiskt att tillsammans med Jabra kunna utveckla träningsmetoder för individuella prestationer med Jabras teknik, säger Martin Bengtsson, Commercial Directorför Lagardére Unlimited Events, som tillsammans med Svenska Triathlonförbundet arrangerar Vattenfall World Triathlon 22-23 augusti i Stockholm.

Jabra gör debut som partner till ITU-series i Abu Dhabi innan det är dags för Gold Coast, London, Hamburg, Stockholm, Edmonton och den stora finalen i Chicago.
Etiketter: jabra itu

Nyhetsarkiv