Spelgalan 2015: Dragon Age Inquisition Årets spel

Pressmeddelande från Dataspelsbranschen:
På torsdagskvällen delades priserna för fjolårets bästa spel ut på Spelgalan 2015, som i år var en intern branschtillställning. Rollspelseposet Dragon Age Inquisition vann priset för Årets spel, utvecklaren BioWares tredje del i serien. Spelet ges ut och distribueras av Electronic Arts.

– Vi på BioWare vill personligen tacka er för att ha blivit tilldelade priset för Årets spel. Vi visste att en tuff vandring väntade oss när vi började utvecklingen för fyra år sedan, men var redo att göra allt för att skapa en häpnadsväckande berättelse och ett fantastiskt rollspelsäventyr, säger Mike Laidlaw, Creative Director.

– Vi är rörda över allt stöd vi fått från spelare, den svenska communityn, våra partners och juryn för denna fantastiska ära, säger Mark Darrah, Executive Producer.

Priset för Årets återförsäljare gjorde comeback, och Webhallen kammade hem priset för en andra gång. Årets svenska spel är Wolfenstein: The New Order som utvecklades av den uppsalabaserade studion Machine Games. Dragon Age Inquisition vann även priset för Årets RPG.

Vinnare och nominerade
Årets Spel
 Dragon Age Inquisition (vinnare)
 Far Cry 4
 Dark Souls 2

Årets återförsäljare
 Webhallen

Årets svenska Spel
 Wolfenstein: The New Order (vinnare)
 Goat Simulator
 The Sailor's Dream

Årets Action/Äventyr
 Middle-Earth: Shadow of Mordor (vinnare)
 Alien: Isolation
 Bayonetta 2

Årets FPS
 Far Cry 4 (vinnare)
 Call of Duty: Advanced Warfare
 Destiny

Årets RPG
 Dragon Age Inquisition (vinnare)
 Dark Souls 2
 Diablo III: Reaper of Souls

Årets racingspel
 Mario Kart 8 (vinnare)
 Driveclub
 Forza Horizon 2

Årets barnspel
 Lego Batman 3: Beyond Gotham (vinnare)
 Little Big Planet 3
 Skylanders: Trap Team

Årets plattformsspel
 Donkey Kong Country: Tropical Freeze (vinnare)
 Little Big Planet 3
 Shovel Knight

Årets sportspel
 FIFA 15 (vinnare)
 Football Manager 2015
 NBA 2K15

Årets onlinespel
 Destiny (vinnare)
 Hearthstone: Heroes of Warcraft
 Titanfall

Om Dataspelsgalan
Dataspelsgalan är branschens pris för att uppmärksamma utveckling, kreativitet och innovation inom spel. Sedan 2000 har en expertjury utnämnt de nominerade spelen och vinnarna som ska ha släppts i Sverige under föregående kalenderår. Flera spel med globala framgångar skapas i Sverige och dessa premieras i en egen kategori.

Nyhetsarkiv