Intel kapar sladdarna med femte generationens Core

Pressmeddelande från Intel:
Intel meddelar idag att den femte generationens Intel Core vPro-processorer med toppmoderna funktioner för att möjliggöra en snabbt föränderlig arbetsplats nu finns tillgänglig. För att möta behoven hos en mer mobil och dynamisk arbetskraft kommer den senaste generationen av Intel Core vPro-processorer med nya trådlösa funktioner, inbyggd säkerhet, bättre prestanda och förbättrade administrationsfunktioner. Dessa förbättringar gör det möjligt för användare och företag att öka produktiviteten och vara fortsatt konkurrenskraftiga.

Med den nya femte generationens Intel Core vPro-processorer adresserar Intel tre specifika områden för att skapa bättre arbetssätt och ge en bättre upplevelse för både användare och företag. Dessa tre områden är innovativ datordesign, trådlös bildskärmsanslutning och trådlös dockning.

Företag kan välja från en mängd olika formfaktorer tvärs över 2-i-1-enheter, Ultrabooks, ultratunna clamshell-enheter samt datorer i miniformat som ger upp till dubbla batteritiden och mer än dubbelt så hög prestanda. Detta möjliggör enheter som är upp till tre gånger tunnare och 50 procent lättare jämfört med en bärbar dator för fyra år sedan.

Intel Pro Wireless Display (Intel Pro WiDi) gör konferens- och mötesrum till en sladdfri zon. Tekniken tillhandahåller förbättrad användbarhet kombinerat med viktiga funktioner såsom hantering av trådlösa kanaler för att minska risken för överbelastning av nätet samt säkerhetsproblem. Den möjliggör dessutom effektiv fjärrhantering och -uppdatering av enheter.

Intel Wireless Docking gör det möjligt för användare att bli uppkopplade och redo att börja arbeta så fort de kommer till sitt skrivbord. Den säkra och administrerbara trådlösa tekniken bygger på Intel Wireless Gigabit-tekniken och gör det möjligt att automatiskt docka bildskärmar, tangentbord, möss och USB-enheter vilket helt eliminerar behovet av en traditionell mekanisk dockningsstation.

Nya 2-i-1-enheter, Ultrabooks, ultratunna clamshell-enheter och datorer i miniformat baserade på femte generationens Intel Core vPro-processorer finns tillgängliga från tolv ledande datortillverkare redan nu och fler modeller förväntas presenteras inom de närmaste veckorna.

Utöver enhetsinnovation och förbättringar av arbetsplatsproduktivitet ger femte generationens Intel Core vPro-processorer förbättrad säkerhets- och hanterbarhetsfunktioner i hårdvaran. Plattformen i kombination med Intel Solid-State Drive Pro 2500 Series ger IT-avdelningar möjlighet att implementera integrerade datakrypteringsfunktioner som ger ett säkert skydd som är så smart att användaren inte kommer att märka av den. Intel Identity Protection bidrar till att förenkla autentisering och hjälper till att säkerställa att rätt personer får tillgång till rätt information vid rätt tidpunkt.

I takt med att arbetsplatsen blir allt mer mobil är det ännu mer kritiskt för IT att kunna hålla enheter uppdaterade och skyddade utan att påverka användarnas produktivitet. Fjärrhantering över trådbundna och trådlösa nätverk samt över alla enhetstyper är möjligt genom Intel Active Management Technology, även om operativsystemet inte har startats eller enheten är avstängd.

Den femte generationens Intel Core vPro-processorfamilj möjliggör arbetsplatsförändringar som kan resultera i produktivitetsförbättringar uppgående till hundratals miljarder dollar för företag av alla storlekar. Den femte generationens Intel Core vPro-processorer, med enastående prestanda och batteritid, och i princip oberoende av allt kablage (förutom el), gör att Intel kan leverera en genuint optimerad affärsplattform i ett brett utbud av formfaktorer som kommer att förändra vårt arbetssätt.
Etiketter: intel

Nyhetsarkiv