Väderskyddad normalzoom för Fujifilm X

Objektivutbudet till Fujifilms X-Series utökas nu i och med lanseringen av Fujinon XF16-55mmF2.8 R LM WR, som lanseras som en väderskyddad normalzoom i toppklass med en konstant maximal bländare på F2.8 genom hela omfånget.

Objektivet har en brännvidd motsvarande 24-84mm (i 35mm format) och det interna fokussystemet i kombination med dubbla linjära motorer skall möjliggöra en mycket snabb, tyst och precis autofokus.

XF16-55 F2.8 har en optisk design som består av 17 linselement i 12 grupper med tre asfäriska linselement och tre ED-linselement för att minimera uppkomsten av sfärisk och kromatisk aberration. Objektivet har två typer av antireflexbehandling, både HT-EBC (High Transmittance Electron Beam Coating) samt nyutvecklade Nano-GI (Gradient Index) som tillsammans anges reducera ghost-effekt och linsöverstrålning effektivt.

XF16-55 F2.8 väger 655 g och har en filterdiameter på 77mm.
Etiketter: fujifilm

Produktnyhetsarkiv