Dell expanderar konsumentportföljen

Under CES 2015 tillkännagav Dell att de expanderar sin konsumentportfölj med ett flertal nya enheter. Bland annat återfinns nya XPS 13, världens minsta 13-tums laptop som även håller rekordet för sin långa batteritid om hela 15 timmar. Dessutom startas försäljningen av Dells första välvda skärm, UltraSharp 34 Monitor.

– De nya produkterna höjer ribban inom varje kategori och ger kunderna stilrena och funktionella enheter med mjukvarulösningar som endast kan fås från oss på Dell. Oavsett om du är gamer, behöver en lösning att ta med i farten eller söker en laptop för vardagsbruk så utvecklar Dell produkter med de funktionaliteter som kunderna efterfrågar, säger Elina Helmer, marknadsansvarig för klientlösningar på Dell i Sverige.

Nya Dell XPS 13 har precis som sina föregångare utformats med form och funktionalitet i åtanke. Den tidigare pekplattan har uppdaterats till en precisionspekplatta som skall förenkla användningen av Windows 8.1 med hjälp av multitouch och gestfunktionaliteter. XPS 13 håller även titeln som världens minsta 13-tummare och har den längsta batteritiden bland 13-tums notebooks med upp till 15 timmar på en enda laddning. Den har en startvikt från 1,18 kg, en skärm som går kant i kant samt femte generationens Intel Core processor och SSD för hög prestanda trots ett litet format. Som tillval finns en UltraSharp Quad HD+ skärm med 5,7 miljoner pixlar och 5,2 mm tunna ramar.

De två nya bärbara datorerna - Alienware 15 och 17 - är packade med den senaste gamingteknologin och som tillval finns Intel Core i7 quad-core processorer och Nvidia GTX 980m grafik. De är dessutom kompatibla med Alienwares Graphics Amplifier och Intel Core i7-modellerna kommer även automatiskt överklocka när de ansluts till Graphics Amplifier. Båda enheterna är över 20 procent tunnare än sina föregångare och anges leverera maximal grafikprestanda.

Inspiron-familjen har fått två nytillskott varav Inspiron 15 7000 Series nominerades på CES Innovation Award 2015. Den lanserades under CES med femte generationens Intel Core processor och en 4K Ultra HD skärm som tillval. Inspiron 5000 och 7000 Series har skärmteknologin True Color som skall ge en hög skärpa och färgåtergivning. Dessutom kan användaren skräddarsy sin skärms färgtemperatur och ton för att kompensera olika ljusnyanser från till exempel lysrör och glödlampor.

Dell lanserar även Intel RealSense 3D Camera Front F200 till Inspiron 23 All-in-One. Tillsammans med ett flertal nya appar i Intel App Showcase som använder 3D-kamerans djupavkänningsförmåga, möjliggörs bland annat nya sätt att interagera i spel och skapa 3D-skanningar.

Den välvda skärmen UltraSharp 34 Monitor (med 3440 x 1440 pixlar) finns nu tillgänglig och anges ge en helt ny dimension av spel och multitasking med WQHD-upplösning. Med bildförhållandet 21:9 optimeras synfältet och den välvda formen anges minimera ögonrörelser, för en bekvämare upplevelse än med en platt skärm.
Etiketter: dell

Produktnyhetsarkiv