Windows 10 - nästa generation av Windows

Pressmeddelande från Microsoft:
Idag presenterade Microsoft nästa kapitel för Windows, samma upplevelse oavsett enhet och plats med Windows 10. Bland nyheterna finns nya funktioner för 2-i-1-datorer, applikationer som fungerar lika bra på telefonen som på datorn samt helt nya spännande produkter som Microsoft HoloLens och Microsoft Surface Hub.

Windows 10 lanseras under andra halvan av 2015 men redan ikväll presenterade Microsoft en rad nyheter för Windows 10. Användare som idag har enheter med Windows 7, Windows 8.1 och/eller Windows Phone 8.1 kommer kostnadsfritt kunna uppgradera till Windows 10 under första året efter lanseringen. Windows 10 erbjuder en sömlös användarupplevelse oavsett vilken enhet som används, från små smarta prylar till stora företagsdatacenter. Windows 10 finns med dig överallt oavsett om du använder din Xbox, surfplatta, telefon eller dator.

Under kvällen presenterades även en gemensam app-plattform. För utvecklare innebär det att en applikation endast behöver skrivas en gång sedan är det enkelt att anpassa applikationen för olika typer av Windows 10-enheter.

Nya Windows fungerar perfekt med 2-i-1-datorer och får en ny funktion som per automatik identifierar om det finns ett tangentbord inkopplat eller om det är lämpligast med pekskärmsläge vilket ger en bättre och smidigare användarupplevelse.

I Windows 10 har vi också förbättrat spelupplevelsen med DirectX 12. En ny Xbox App med fördjupad integration till Xbox Live gör att du kan spela nya spel tillsammans med dina vänner oavsett om ni använder Xbox One eller en PC.

En ny webbläsare som går under kodnamnet ”Project Spartan” introduceras med Windows 10. Bland nyheterna finns bland annat ett nytt läge för att läsa texter, nya möjligheter att interagera och dela webbsidor samt inbyggt stöd för Cortana (Microsofts virtuella assistent). En uppdaterad version av Office, med stöd för touch, lanseras med Windows 10 för att erbjuda samma upplevelse oavsett enhet.

Utöver det presenterade Microsoft två helt nya produkter kopplade till Windows 10. Microsoft HoloLens och Microsoft Surface Hub. Med Microsoft HoloLens blir Windows 10 världens första holografiska operativsystem och erbjuder helt nya möjligheter att skapa, njuta av underhållning, kommunicera och ta del av information. Microsoft Surface Hub är en 84-tums enhet med inbyggda kameror, sensorer och mikrofoner. Enheten är skapad för arbetet och låter dig samarbeta med dina kollegor oavsett om ni är i samma konferensrum eller på olika platser i världen.
Etiketter: microsoft windows

Nyhetsarkiv