Billig surfmobil

Microsoft Devices har lanserat en ny mobiltelefon, Nokia 215, och det rör sig om en väldigt billig surfmobil (med ett pris på ungefär $29). Drygt hälften av jordens befolkning är idag inte uppkopplade mot nätet men i år beräknas antalet människor som har tillgång till internet växa med en miljard – och denna mobil är tänkt att bidra till att nå det målet.

Nokia 215 finns både med enkel-SIM och dubbel-SIM och är försedd med Opera Mini Browser, Bing Search, MSN Weather, Twitter, och Facebook. Under skalet finns Bluetooth 3.0 och mobilen har inbyggd ficklampa samt VGA-kamera.

Nokia 215 anges ha upp till 20 timmars taltid samt upp till 29 dagars stand-by. Operativsystemet är Nokia Series 30+, bildskärmen är 2,4" stor, mobilen väger 79g och har måtten 116 x 50 x 12,9 mm.

– Med våra mycket prisvärda mobiltelefoner och digitala tjänster ser vi en inspirerande möjlighet att koppla upp nästa miljard människor mot nätet för första gången, säger Jo Harlow, Corporate Vice President of Microsoft Devices Group.
Etiketter: microsoft nokia

Produktnyhetsarkiv