Extenders sätter fart på nätverket

På CES-mässan i Las Vegas presenterade Netgear tre nya medlemmar i produktfamiljen av WiFi-extenders, som anges ta produktsegmentet till en ny nivå.

Nästa generations extender är den CES Innovations Award prisbelönta Nighthawk AC1900 WiFi Range Extender (EX7000) och samtidigt lanseras AC1200 WiFi Range Extender (EX6150), och AC750 WiFi Range Extender - Essentials Edition (EX3700).

En extender är ett enkelt sätt att undkomma problemet med döda zoner i hemmanätverket och säkerställa att du kan strömma det du vill, när du vill, och var du vill, anger företaget, och berättar att samtliga extenders fungerar med alla routrar på marknaden och utnyttjar Netgears FastLane-teknik som utnyttjar två WiFi-band samtidigt för att ge snabbaste möjliga trådlösa uppkoppling, optimerad för strömning av HD-video och för onlinespel. Utöver att förlänga räckvidden på nätverkets router kan Netgears extenders även användas som accesspunkter.

– Med Nighthawk AC1900 har vi flyttat fram gränserna för extender-prestanda och skapat den snabbaste, mest kraftfulla produkten i sitt slag på marknaden. Inbyggd Gigabit Ethernet-port gör det möjligt att koppla upp trådbundna enheter som spelkonsoler, en smart TV eller en mediaspelare direkt i extendern. Och när extendern är satt i accesspunkt-läge kan du koppla in det trådade nätverket för att skapa en egen hotspot, säger Pål Vatneberg, talesperson för NETGEARs konsumentprodukter i Norden.

Netgear Nighthawk AC1900 WiFi Range Extender (EX7000) är skapad för att erbjuda maximal WiFi-räckvidd med 802.11ac-prestanda på upp till 1900 Mbps överföringshastighet på dubbla band. Detta är den första extendern i Nighthawk-familjen av flaggskeppsprodukter för nätverket. Den har en inbyggd dubbelkärnig processor och inbyggda förstärkare som ger en signalstyrka på 700 mW – vilket anges vara mer än nog för att tränga igenom väggar och möjliggöra WiFi-täckning på mer än 900 kvadratmeter. Beamforming+-teknologin som riktar signalen direkt till den uppkopplade enheten skall minimera risken för lag och dataförlust.
Med fem inbyggda Gigabit Ethernet-portar fungerar Nighthawk AC1900 också som en brygga för att koppla upp trådbundna enheter och en USB 3.0-port ger ytterligare möjligheter att nå och dela lagrade mediafiler.

Netgear AC1200 WiFi Range Extender (EX6150) är den första extender som kopplas in direkt i vägguttaget som erbjuder 802.11ac-funktionalitet med upp till 1200 Mbps överföringshastighet. Extendern har även en inbyggd Gigabit Ethernet-port.

AC750 WiFi Range Extender – Essentials Edition (EX3700) är en extender för vägguttaget med maximal överföringshastighet på 750 Mbps över dubbla frekvensband med externa antenner och inbyggd Ethernet-port.
Etiketter: netgear

Produktnyhetsarkiv