AAAA-märkt dammsugare

Electrolux lanserar en AAAA-klassad dammsugare enligt EU:s nya energimärkning och bestämmelser kring ekodesign. Nya Electrolux UltraOne Quattro är A-märkt för energieffektivitet, dammupptagning på både mattor och parkettgolv, och för återutsläpp av damm.

Med modellen UltraOne Quattro, som finns tillgänglig i butik från och med november 2014, lanserar Electrolux sin första påsdammsugare märkt med fyra A:n. Den nya energimärkningen och bestämmelserna kring ekodesign gäller inom EU från och med 1 september i år. Kravet är att dammsugartillverkare klassar produkter (inte batteridrivna) på en skala från A till G vad gäller energieffektivitet, dammupptagning på mattor och parkettgolv med springor, återutsläpp av damm och ljudnivå mätt i decibel.

– Vi vill ligga i framkant inom hållbarhet och innovation och är därför väldigt stolta över Electrolux UltraOne Quattro. Electrolux UltraOne Quattro har bättre dammupptagningsförmåga än en dammsugare med hög energiåtgång – både på hårt golv med springor och på mattor – men med betydligt lägre energiåtgång. Vi vet att konsumenter vill ha vägledning när de väljer hållbara produkter. Vi har därför proaktivt arbetat för att få EU att introducera energimärkning även för dammsugare. Nu tar vi nästa steg genom att visa att det är möjligt att drastiskt reducera dammsugares energiåtgång och samtidigt behålla samma höga prestationsnivå, säger Louise Ottosson, Trade Marketing & Product line Coordinator – Floor Care and Small Appliances på Electrolux.

I samband med introduktionen av det nya energimärkningssystemet i september lanserade Electrolux en serie A-märkta dammsugare: UltraOne Green, UltraFlex och Jetmaxx Green, Ergospace Green – samtliga märkta med AAA. Electrolux UltraFlex är en ny påslös dammsugare med 12 meters räckvidd.

– Vi kallar detta Ecoforce. Det innebär förbättrad prestation och minskad energiåtgång utan att kompromissa med andra funktioner. Det är en del av Electrolux mål att minska vår globala koldioxidpåverkan med 50 procent till år 2020, jämfört med 2005 års produktionsnivåer, säger Louise Ottosson.
Etiketter: electrolux

Nyhetsarkiv