Trådlösa högtalare från B&O

Bang & Olufsen har lanserat sin första kompakta trådlösa högtalarenhet – BeoLab 17. Den helt digitala, aktiva högtalarenheten – den första i världen att använda den nya WiSA-standarden för förstklassigt trådlöst ljud – kombinerar en fantastisk ljudprestanda, placeringsflexibilitet och innovativ design, allt i ett utsökt litet paket, anger företaget.

– BeoLab 17 är det mest mångsidiga och flexibla exemplet på vår senaste generation av trådlösa högtalarenheter. Våra designer har jobbat tillsammans med ljudingenjörerna för att skapa vad vi tror är en av de mest fulländade högtalaralternativen på marknaden i dag. Om du letar efter ljud som stämmer överens med artistens ursprungliga intentioner – och en design som passar ditt rum – så ska du ta en titt på nya BeoLab 17, säger Lars Fredsgaard, chef för produktkategorin högtalare.

BeoLab 17:s triangulära kabinett har skapats av Torsten Valeur på David Lewis Designers och är tillverkad i ett enda stycke strängsprutad aluminium som skall ge en stabilitet utöver det vanliga. Bang & Olufsens ingenjörer har inkluderat en uppsättning helt digitala komponenter i en sluten låda på endast 2,8 liter.

Tvåvägshögtalaren BeoLab 17 har ett skräddarsytt 6" mellanregister/bas, en 3/4" diskanthögtalare, ett par klass D-förstärkare på 160 watt och en patenterad digital ljudmotor. Med över 40 gånger så stor behandlingskapacitet jämfört med analoga kretsar, är den nya digitala ljudmotorn hjärnan bakom musklerna som möjliggör stort ljud i en så pass liten förpackning, berättar B&O.

BeoLab 17 har många placeringsalternativ. Man kan använda golvfoten om man vill ställa den direkt på golvet, eller ställa den på det höga golvstativet för ett skulpturalt uttryck. Man kan också använda väggfästet som gör det möjligt att sätta fast BeoLab 17 direkt under taket. Fästet lutar åt två vinklar så att man kan rikta ljudet åt vilket håll man vill och en omkopplare för basåtergivning justerar equalizer enligt fristående position, väggposition eller hörnposition.

WiSA – den nya trådlösa standarden
Eftersom BeoLab 17 använder sig av den nya WiSA-standarden behöver man endast ansluta de aktiva högtalarenheterna till elnätet i ett rum med en WiSA-kompatibel sändare för att koppla dem trådlöst till sin TV, Blu-rayspelare eller set-top-box.
Alla Immaculate Wireless Sound-högtalare från Bang & Olufsen fungerar till exempel smidigt, enkelt och imponerande med den WiSA-uppdaterade TV:n BeoVision 11.
WiSA-plattformen (Wireless Speaker and Sound Association) använder det relativt glesa intervallet 5,2-5,8 GHz för att undvika störningar från andra signaler och för att uppnå tillräckligt med bandbredd för att strömma 24-bitars okomprimerad musik på ursprungliga samplingsfrekvenser. WiSA är det första trådlösa systemet i UNII-bandet som ger flerkanalig prestanda – upp till ett komplett 7.1-surroundljudsystem, anger företaget.
Etiketter: b&o bang & olufsen

Produktnyhetsarkiv