Högupplöst PowerLine-kamera

D-Link har utökat sitt utbud av IP-kameror med en högupplöst kamera med PowerLine-teknik, DCS-6045LKT, som lanseras som världens första högupplösta PowerLine-kamera.

Hus- och lägenhetsinnehavare med tjocka väggar och stora avstånd har många gånger avhållit sig från att installera trådlös videoövervakning för att de inte kan få tillräckligt hög kvalitet på den trådlösa wifi-signalen, och en trådad lösning är ofta både kostsam och komplicerad att installera, anger D-Link, som lanserat HD Day/Night Cloud Camera Kit (DCS-6045LKT) som en allt-i-ett-lösning med PowerLine-teknik som använder det existerande elnätet för datatrafik.

DCS-6045LKT innehåller allting för en plug-and-play-lösning. Användaren pluggar in den medföljande PowerLine-adaptern i ett strömuttag och kopplar den till en router. Sedan kopplas PowerLine-kameran in i ett strömuttag var som helst i hemmet – utan att behöva dra några extra kablar eller borra hål i väggen.

Kameralösningen inkluderar D-Links molnteknik - mydlink - som ger åtkomst till kameran via dator, mobil eller surfplatta. Det kan ske antingen via en webbtjänst eller via gratis-appen ”mydlink Lite” för iPhone, iPad och Android-enheter. Användare kan enkelt titta på sina högupplösta kamerabilder eller inspelad video – live från vilken plats som helst.

– D-Links starka tradition inom nätverk har medverkat att utveckla kameror som är både prisvärda och enkla att installera och sköta. Vår senaste kameramodell är världens första HD-kamera med PowerLine. Det innebär att även hem med dålig trådlös signal kan få en bra bild utan någon komplicerad installation eller behov att dra kablar genom huset, säger Marco Stenvall, produktchef på D-Link AB.

D-Link HD Day/Night Cloud Camera Kit (DCS-6045LKT) har ett ICR-filter inbyggt som blockerar infrarött ljus dagtid för ökad bildkvalitet. På natten använder kameran allt tillgängligt ljus i kombination med en IR-LED-lampa med 6 meters räckvidd. Det gör att DCS-6045LKT kan övervaka ett område i totalt mörker.
Kameran har en kortplats för ett microSD-kort för lagring inspelning och lagring av video lokalt i kameran. Minnesplatsen fungerar även som backup i händelse av ett nätverksfel.
Etiketter: d-link

Produktnyhetsarkiv