Lenovos integration av IBMs x86 servrar

Pressmeddelande från Lenovo:
Lenovo och IBM har nu avslutat transaktionen och färdigställt flytten av anställda och verksamheten från IBM x86 till Lenovo.

Genom integrationen av IBMs x86 servrar adderar Lenovo en verksamhet i världsklass och breddar segmentet hårdvara och service till företagskunder och positionerar därmed Lenovo som en ledande aktör på servermarknaden. Genom att kombinera Lenovos globala närvaro och effektivitet med IBMs kvalitet, innovation och service får Lenovo ökad konkurrenskraft och möjlighet att driva en lönsam tillväxt och bygga företaget till en ledare på företagsmarknaden.

Lenovo förvärvar IBMs x86-serververksamhet intakt och har förbundit sig till att följa produktplanen och fortsätta driva innovationen för IBM x86, vilket inkluderar Flex och x86-baserade PureFlex integrerade system. Som tidigare meddelats kommer IBM att fortsätta att tillhandahålla service på Lenovos bekostnad under en tid, så att kunderna upplever en smidig övergång utan någon förändring i deras underhållsstöd.

Lenovo och IBM har också etablerat en strategisk allians där Lenovo kommer att fungera som en så kallad Original Equipment Manufacturer (OEM) till IBM och sälja utvalda produkter från IBM:s branschledande lagring- och mjukvaruportfölj. Denna strategiska allians innebär att Lenovo nu kan erbjuda dessa produkter som en del av en mer omfattande IT-lösning för företag, vilket gör det möjligt att stödja fler kundbehov i datacenters.
Etiketter: lenovo ibm

Nyhetsarkiv