Andas ut med luftrenare

Forskning visar att halter av föroreningar inomhus är två till fem gånger högre än utomhus – en viktig statistik för de som lider av astma och allergier, anger Electrolux, som därför lanserat ett nytt sortiment av Oxygen luftrenare som skall bidra till en förbättrad luftkvalitet och en renare hemmamiljö.

Oxygen luftrenare är inte bara de mest effektiva på marknaden, de är även bland de tystaste med sina låga 27 decibel, anger företaget. Luftrenarna levererar 335 eller 494 kubikmeter ren luft per timme, beroende på modell.

– Mindre än 15 procent av de amerikanska och europeiska hushållen har luftrenare, men mer än tre fjärdedelar har problem med inomhusluften, och två tredjedelar har minst en familjemedlem som lider av astma och allergier, säger Vladimir Stefanov, Product Portfolio Manager på Electrolux.

Toppmodellerna rekommenderas av California Air Resources Board och Astma- och Allergiförbundet. Samtliga modeller är även Energy Star-märkta för maximal effektivitet. Oxygen luftrenare har ett flerfiltreringssystem som tar bort en rad olika lukter och farliga partiklar som damm, tobaksrök, pollen, kvalster och allergener från husdjur.

– Vår forskning visar att en av fyra konsumenter som ännu inte har köpt en luftrenare är intresserad av att göra det, och medvetenheten växer. Därför har vi utvecklat ett komplett sortiment av produkter för olika kundbehov, säger Vladimir Stefanov.
Etiketter: electrolux

Nyhetsarkiv