App Store ringer in 2015 med nya rekord

Pressmeddelande från Apple:
Apple meddelade idag att företaget uppnått rekordintäkter på App Store under första veckan av januari då kunder runt om i världen spenderade nära en halv miljard amerikanska dollar på appar och köp inuti appar. Nyårsdagen 2015 gick till historien som App Stores största försäljningsdag hittills. Dessa milstolpar följer efter rekordåret 2014 då omsättningen ökade med 50 procent och appar genererade över 10 miljarder USD i intäkter åt utvecklarna. Utvecklarna på App Store har hittills tjänat sammanlagt 25 miljarder USD på försäljningen av appar och spel. Lanseringen av iOS 8, den största uppdateringen av iOS någonsin, gav utvecklare möjlighet att skapa nya suveräna appar och erbjuda innovativa funktioner som snabbt blev mycket populära bland App Stores kunder runt om i världen.

– Efter ett rekordår för App Store och utvecklarna har vi nu fått en flygande start på det nya året. Vi är stolta över att utvecklarna skapar så kreativa och nyskapande appar för iOS-användarna och är glada över att de nu har tjänat mer än 25 miljarder dollar, meddelar Eddy Cue, Apples vice VD för internetmjukvara och internettjänster.

Under julsäsongen hjälpte kunderna på App Store oss att skriva historia genom att bidra till Apps for (RED), en speciell kampanj i butiken med exklusivt innehåll och där alla intäkter gick till Globala fondens kamp mot aids. Det här kvartalet skänkte Apple ett rekordstort bidrag på 20 miljoner USD och har sedan starten på samarbetet med (RED) bidragit med över 100 miljoner USD.

Såväl små som stora utvecklare inom alla App Stores 24 kategorier skapar otroliga appar för iOS. En grupp som imponerar särskilt mycket är den senaste generationen oberoende spelutvecklare, däribland brittiska ustwo som ligger bakom det fantastiska spelet Monument Valley, australiensiska Hipster Whale, utvecklaren av det smarta och intuitiva spelet Crossy Road, samt den amerikanska utvecklaren Sirvo som skapat Threes!, ett pussel som utsetts till årets iPhone-spel på App Store.

– Vi hade aldrig kunnat drömma om sådan framgång, särskilt som Crossy Road bara publicerades på App Store sex veckor före årsslutet. På bara några månader lyckades vi skapa ett roligt och enkelt spel som släpptes på App Store och snabbt klättrade uppåt på butikens listor runt om i världen – det är fantastiskt, säger Matthew Hall, en av grundarna till Hipster Whale.

Utvecklarnas innovation på App Store fick nytt bränsle 2014 i och med lanseringen av iOS 8 och Swift, ett nytt och kraftfullt programmeringsspråk som gör det ännu enklare för utvecklare att skapa suveräna appar, samt de robusta ramverken HealthKit och HomeKit. Tack vare HealthKit kan hälso- och träningsappar dela data med appen Hälsa medan ramverket HomeKit ger utvecklare möjlighet att skapa mjukvara som upptäcker, konfigurerar, kommunicerar med och styr enheter för hemautomatisering. iOS 8 gav också utvecklarna tillgång till Metal, en grafikteknik som maximerar prestandan hos A7- och A8-chippen och som många större spelutvecklare runt om i världen nu börjat dra nytta av.

2014 släpptes nya funktioner för utvecklare på App Store, bland annat förhandsgranskning av appar, appaket, TestFlight för betatestning av förhandsversioner av appar, en utökad barnkategori med appar särskilt framtagna för barn under 12 år, China UnionPay som betalningsalternativ för kunder i Kina samt Apple Pay som gör det ännu enklare att handla säkert.
Sedan funktionen lanserades i oktober har Apple Pay snabbt blivit en favorit bland kunder, handlare och apputvecklare. Allt fler banker och kreditinstitut utvecklar stöd för Apple Pay som i dagsläget står för cirka 90 procent av alla kreditkortsköp i USA. Kunder hos ledande detaljhandelskedjor, som Bloomingdale’s, Disney Store, Duane Reade och Walgreens, kan nu handla smidigt, säkert och privat med Apple Pay. Några av de populäraste apparna, som HotelTonight, OpenTable, Target och Ticketmaster, drar också nytta av de smidiga integritetsfunktionerna i Apple Pay så att det blir lättare för kunder att handla säkert.

– Responsen från HotelTonights kunder sedan Apple Pay introducerades har varit fantastisk. Vår nuvarande kundkrets tycker att Apple Pay är smidigt att använda och vi fortsätter att locka till oss nya kunder tack vare denna enkla och säkra betalningsmetod, säger Sam Shank, vd för HotelTonight.

Apple startade apprevolutionen med lanseringen av App Store 2008 och sedan dess har en hel bransch vuxit fram kring design och utveckling av appar. På bara sex år har iOS-ekosystemet bidragit till att skapa 627 000 nya jobbtillfällen i bara USA.
Etiketter: apple

Nyhetsarkiv