Mångsidig ljudförstärkare

Creative Technology har lanserat Sound Blaster X7 i Sverige, som den kraftfullaste och mest avancerade ljudlösningen hittills – Sound Blaster X7 ljudförstärkare är framtagen och designad för att leverera bästa möjliga ljud för gaming och underhållning och kan kopplas till flera olika spel- och underhållningssystem. Den har 24-bit/192kHz med en 127dB digital konverter (DAC) och 100W-förstärkare.

Sound Blaster X7 har blivit utsedd till “International CES Innovations Awards Honoree” 2015 i två kategorier. Den prestigefyllda utnämningen baseras på flera olika kriterier, bland annat design, innovation och användarvänlighet, i jämförelse med konkurrerande produkter på marknaden, berättar Creative.

– Världen utvecklas ständigt och det påverkar givetvis hur vi konsumerar musik och underhållning vilket gör att vi måste anpassa sig därefter. Därför lanserar vi Sound Blaster X7. Detaljrikedomen och komplexiteten för ljud i spel, musik och filmer har ökat och man konsumerar underhållning på många olika plattformar idag om det är PC, TV, smartphones eller spelkonsoler. Vårt självklara mål är att samtliga användare oavsett plattform ska kunna få bästa möjliga ljudupplevelse med den bästa tekniken. Den nya Sound Blaster X7 ger just det och är helt enkelt den största och mest avancerade Sound Blastern hittills, säger Sim Wong Hoo, CEO Creative.

Den ökade tillgängligheten på bredband har gjort en rad nya strömningstjänster tillgängliga för konsumenter att välja och vraka bland filmer och serier och har satt ribban för underhållningstjänster. Tyvärr kan man ofta bli besviken av ljudupplevelsen då ljudsystem inte alltid håller lika hög standard, anger Creative, och berättar att oavsett om det är för att se filmer via strömningstjänster på TV eller laptop, eller om det gäller att spela de senaste spelen på en konsol så levererar Sound Blaster X7 den bästa tänkbara ljudupplevelsen.

SBX Crystalizer anges framhäva diskreta ljud som annars kan vara ohörbara medan SBX Bass lyfter fram lågfrekvenser för mer effektfulla sekvenser vid exempelvis filmexplosioner. SBX Smart Volume minimerar plötsliga och irriterande volymförändringar vid till exempel reklamavbrott. De tekniska komponenterna och förstärkningsfunktionerna i Sound Blaster X7 levererar otroligt ljud även för de mest kräsna öron, enligt företaget.

The Sound Blaster X7 Control Panel finns för PC/Mac-användare medan mobilappen Sound Blaster Central finns för iOS och Android och ger full tillgång till samtliga inställningar.

Sound Blaster X7 har trådlös Bluetooth 4.1 Low Energy och Near Field Communication (NFC) teknik. Stöder också HD-ljud som aptX Low Latency och AAC för lika bra trådlös uppkoppling som med sladd. Creative Multipoint gör att man kan hantera flera Blutooth-uppkopplingar samtidigt.
Etiketter: creative

Produktnyhetsarkiv