Hörlurar med pulsmätare

SMS Audio lanserar tillsammans med Intel “SMS Audio BioSport In-Ear-hörlurar Powered by Intel” som det första pulshöjande personliga ljudsystemet som kombinerar livsstil och teknisk innovation för en exceptionell träningsupplevelse.

SMS Audio berättar att de är dedikerade för att förbättra hur människor runt om i världen upplever musik genom att kombinera teknik, funktion och stil för att få ljud av hög kvalitet, komfort och mode hos varje produkt. Intel och SMS Audio samarbetar för att sammanfoga kondition med teknik genom att kombinera det senaste inom träningsövervakande biometriteknik med hög ljudkvalitet och stil.

– Det bärbara tekniksamarbetet mellan SMS Audio och Intel ökar vår förmåga att föra smart motion till konsumenterna. Med introduktionen av SMS Audio BioSport In-Ear-hörlurar powered by Intel, är vi nu först med att tillhandahålla denna nivå av integrerad, sömlös och hjälpsam biometrisk information för att inspirera kunderna att avancera sina träningsupplevelser, säger Brian M. Nohe, vd för SMS Audio.

– Intel är fokuserade på att driva innovation inom det bärbara tekniksegmentet genom samarbete med livsstilsvarumärken såsom SMS Audio, vilka kompletterar vår teknologi och designexpertis. Med SMS Audio kommer vi få smarta hörlurar till marknaden som eliminerar besväret av extra enheter med ett integrerat, enhetligt träningstillbehör som erbjuder avancerad stil och framstående ljudkvalitet för en exceptionell träningsupplevelse. Det här är ett utmärkt exempel på när Intel driver innovation i bärbara enheter och samtidigt som man är en föregångare i att slå samman livsstil och teknologi, säger Michael Bell, corporate vice president och general manager för New Devices Group på Intel.

SMS Audio BioSport In-Ear-hörlurar Powered by Intel anges leverera en exceptionell upplevelse medan du tränar utan att minska ljudkvaliteten för dem som kräver mer av livet och mer från musiken. Hörlurarna integrerar biometriska sensorer i en anpassad pulsmätare inbyggd i hörlurarna för att ge idrottare möjlighet att samla träningsuppgifter och uppnå maximal fysisk prestation. En öronkroksdesign skall säkerställa en bekväm passform medan en hörlurskontakt eliminerar behovet av extra batterier eller laddare.

En gemensamt utvecklad pulsmätare i in-ear hörlurar kommer att sätta stopp för de mindre behändiga, mindre bekväma bröstbandsmonitorerna och samtidigt leverera tillförlitlig och konsekvent övervakning av hjärtfrekvens för att möjliggöra maximal prestanda och framstegsuppföljning, anger företaget.

SMS Audio BioSport In-Ear-hörlurar är IPX4 klassade för skydd mot svett och vattenresistens, och för att hjälpa att följa puls, tempo, distans, höjd och kaloriförbrukning är SMS Audio BioSport In-Ear-hörlurar kompatibla med den populära träningsappen RunKeeper, med ytterligare applikationsstöd planerade för framtiden.
Etiketter: intel sms audio

Produktnyhetsarkiv