Effektiv luftvärmepump

LG har lanserat en ny serie värmepumpar med Nordic Prestige Plus, uppföljaren till Nordic Prestige, som den absoluta toppmodellen. Nordic Prestige lanserades 2012 och när SP på uppdrag av Energimyndigheten testade den under 2013 uppnådde den det bästa testresultatet någonsin – testet visade att Nordic Prestige gav bäst kostnadsbesparing över hela landet och dessutom bäst effekt när det är som kallast, anger LG.

Nu kommer Nordic Prestige Plus som är en uppgraderad version med ännu bättre effektivitet och stöd för WiFi-styrning. Dessutom lanseras också Libero Plus och en ny version av Nordic ArtCool i mellansegmentet.

– Vi är oerhört stolta över Nordic Prestige-serien som redan förra året uppnådde det bästa resultatet någonsin i SP:s tester. Nu lanserar vi uppföljaren, som är bättre än förra årets testvinnare på alla punkter samtidigt som vi har förberett den för WiFi så att användare kan styra den med sin mobil, även utanför hemmet, säger Stefan Lögdberg, nordisk försäljnings- och teknisk chef inom AE.

Den nya LG Nordic Prestige Plus har ett SCOP-värde på 5,2. SCOP är en faktor som visar hur mycket en värmepump kan spara under ett år och Prestige Plus värde på 5,2 är en ökning från föregående modell med 0,6 och samtidigt bland de högsta i klassen. SCOP har dessutom betydelse för energiklassningen, som för Nordic Prestige Plus är den högsta möjliga, det vill säga A+++.
Etiketter: lg

Nyhetsarkiv